Budućnost ima zicer na startu prvenstva

Tim Branka Brnovića na stadionu OFK Titograda (19 h) dočekuje Rudar, ekipu koja se sakupila tek prije nekoliko dana
2261 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC

Da su nakon produženih evropskih iskušenja - dvije pobjede protiv Trans Narve, dva poraza od Zarje - mogli da biraju protivnika na startu prvenstvene avanture, teško da bi u Budućnosti odabrali poželjnijeg rivala od Rudara.

Posljednji meč 1. kola nove sezone kom 1. CFL, između Podgoričana i Pljevljaka, igra se danas u 19 sati na terenu OFK Titograda, zbog zauzetosti stadiona pod Goricom evropskim obavezama Sutjeske.

RUDAR BEZ PRIPREMA

Fudbaleri Rudara, naime, jedini su od 10 prvoligaša koji nisu prošli pripreme za novo prvenstvo, ekipa se skupila tek prije nekoliko dana, kada je došao i trener Edis Mulalić, a u Pljevljima se tokom ljeta više pričalo o finansijama i opstanku kluba, nego o pojačanjima, kontrolnim mečevima i ostalim stvarima koje prate jedan normalni pripremni period.

Zbog svega toga, ekipa Branka Brnovića ogroman je favorit na startu šampionata...

- Znamo kroz šta je Rudar prošao tokom ljeta, ali to nas neće zavarati. Teren je jedino mjerilo i tu treba da pokažemo da smo bolji - kazao je vezista Budućnosti Luka Mirković.

Pobjeda domaćih se podrazumijeva, ili je tako na osnovu svih fudbalskih parametara, a ambicije Budućnosti su mnogo, mnogo veće od tri boda u 1. kolu.

- Budućnost je klub koji uvijek ide na trofeje i u svaki duel ulazimo sa željom da pobijedimo. Žalimo zbog nekih grešaka koje smo napravili u Evropi, koje su nas skupo koštale, jer je utisak da smo mogli više. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i želimo titulu - dodao je Mirković.

Ermin Seratlić, nekadašnji igrač Budućnost, jedan je od brojnih fudbalera koji su pojačali Rudar “u minut do 12”.

- Teško je kada ekipa ne prođe pripreme. Daćemo sve što možemo u ovom trenutku, a motiva neće nedostajati - kazao je Seratlić.

45 međusobnih duela odigrali su Budućnost i Rudar u samostalnoj Crnoj Gori, računajući prvenstvo i Kup. Pljevljaci su jedini klub koji je za sada uspješniji od “plavih” - ostvarili su 17 pobjeda, doživjeli 14 poraza, a 14 puta je bilo i neriješeno

Bonus video: