Budućnost je stabilna

"Utisak je da smo stabilizovali formu i to je ono što smo željeli", prokomentarisao je Vladan Tomić, pomoćni trener Budućnosti
2 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2015. 18:24h

Darko Nikač je sa dva nova gola preuzeo vođstvo na listi strijelaca, a Budućnost laganim trijumfom protiv Grblja (3:0) nastavila u ravnomjenom ritmu "pobjeda kući, remi u gostima", karakterističnom za posljednjih šest kola.

"Utisak je da smo stabilizovali formu i to je ono što smo željeli", prokomentarisao je Vladan Tomić, pomoćni trener Budućnosti.

Ne dešava se često da jedna ekipa pobijedi istog protivnika čak četiri puta u jednoj polusezoni - Podgoričani su to uradili protiv Grblja tri puta u 25 dana (dvije pobjede u Kupu), što uz avgustovski trijumf u Radanovićima u prvenstvu donosi zaista nekarakterističnu seriju.

Ona govori i koliko Grbljani ove sezone igraju očajan fudbal, posebno u defanzivi, gdje "curi" sa svih strana.

Budućnost je postigla tri gola, pogodila dvije stative, promašila još tri izgledne šanse. Za svo to vrijeme, gosti nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Ljuljanoviću.

"Pokazali smo stabilnost i raznovrsnost, jedino što nam fali to je malo bolji procenat realizacije, na čemu treba još da poradimo", dodao je Tomić.

Grbljani, koji su u srijedu primili četiri gola pod Goricom u Kupu, držali su se do 21. minuta, kada su probijeni iz prekida.

Golman Lazar Carević odbranio je dobar udarac Raspopovića glavom, ali nakon novog kornera koji je uslijedio nije mogao ništa poslije šuta Tomkovića sa peterca - 1:0 za domaće.

U 28. minutu Ilinčić je nakon sjajnog solo-prodora pogodio stativu iz zicer-pozicije, ali je bilo samo pitanje vremena kada će Budućnost dati drugi, a onda i treći gol...

U nastavku, "plavima" su trebale još dvije odlične šanse (Raspopović i Nikač) prije nego što su povećali prednost.

Igrao se 69. minut kada se Raičković prošetao kroz protivničku odbranu, a Nikač odbijenu loptu proslijedio u praznu mrežu.

Isti igrač je sedam minuta kasnije iskoristio katastrofalnu grešku kapitena Grblja MIlana Carevića, zaobišao njegovog brata Lazara i povećao na 3:0, a u 89. pogodio stativu i propustio priliku da het-trikom dođe do 10. gola ove jeseni...

Bonus video: