Budućnost kreće, čeka se Upravni odbor

U iščekivanju već najavljene smjene predsjenilka kluba Tomislava Čelebića, Budućnost će sjutra početi pripreme za novu sezonu
0 komentar(a)
Plavi, Foto: Savo Prelević
Plavi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.06.2011. 20:52h

U iščekivanju sjednice Upravnog odbora, na kojoj bi, kako se odavno spekuliše, Miomir Mugoša mogao da smijeni aktuelnog predsjednika kluba Tomislava Čelebića, a što bi napokon moglo da vrati navijače na stadion, fudbaleri Budućnosti danas će početi pripreme za novu sezonu.

Odmor odavno nije bio kraći - samo deset dana nakon utakmice sa Sutjeskom i završetka prošlog šampionata, trener Saša Petrović će zviždukom u pištaljku označiti početak priprema za evropska iskušenja, a kasnije i nove obaveze u domaćem prvenstvu.

Podgoričani će 20. juna saznati imena protivnika u prvom i (eventualno) drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a 30. juna odigraće prvu evropsku utakmicu. Revanš prvog kola na programu je sedam dana kasnije, 7. jula.

Ukoliko prođu u drugo kolo kvalifikacija, što prema imenima mogućih protivnika na žrijebu ne bi trebalo da bude problem, “plavi” će 14. i 21. jula odigrati mečeve drugog kola kvalifikacija. Početak novog prvenstva u Crnogorskom šampionatu planiran je za prvu sedmicu avgusta.

Treneru Petroviću javiće se svi fudbaleri koji su završili prošli šampionat, uključujući i Sanibala Orahovca, kome je na posljednjem meču sa Sutjeskom pukao mišić i kojeg očekuje pauza. Podgoričani bi takođe trebalo da počnu sa dva nova fudbalera, doskorašnjim vezistom Zete Nenadom Matićem i desnim bekom Dečića Nijazimom Padovićem. Takođe, za takmičarsku ekipu će napokon moći da konkuriše Admir Adrović, koji je cijelu prošlu polusezonu samo trenirao sa klubom.

Naravno, odlasci i dolasci tek slijede - prelazni rok počinje krajem juna i trajaće sve do avgusta.

Najveći dio priprema fudbaleri i stručni štab Budućnosti provešće na Zlatiboru ili na Cetinju, što uskoro treba da bude odlučeno.

Bonus video: