Budućnost krenula, Brnović ima jednu želju u prelaznom roku: Ambicije? Dupla kruna i trag u Evropi

“Volio bih da ostane ekipa iz prošle sezone, uz možda još dva pojačanja – i to bi bilo to”, rekao je Brnović
4888 pregleda 7 komentar(a)
Branko Brnović i igrači Budućnosti na današnjem treningu
Branko Brnović i igrači Budućnosti na današnjem treningu

Fudbaleri Budućnosti imali su samo desetak dana odmora.

Da li su se odmorili i osvježili pitanje je, ali su raspored takmičenja i plan priprema stručnog štaba takvi da su pripreme za narednu sezonu počele danas.

Kao i svakog ljeta, osnovno pitanje – ko će igrati za Budućnost – još nema odgovor.

Trener Branko Brnović se nada da će brzo imati čistu situaciju...

“U narednih dva-tri dana moram da imam ekipu, na ljudima iz kluba je da vide kako će to da završe. Već duže vrijeme pričam o tome sa njima, jer ako čekam deset dana to znači da će igrači propustiti najvažniji dio priprema, a to ne želim”, kazao je Brnović.

Na prvom treningu su bili i igrači, kojima je istekao ugovor, a ostanak Miloša Mijića, Draška Božovića i Luke Mirkovića, te Ilije Tučevića i Dejana Zarubice, najveća je želja trenera "plavih" u prelaznom roku.

“Volio bih da ostane ekipa iz prošle sezone, uz možda još dva pojačanja – i to bi bilo to”, rekao je Brnović.

Na treningu nije bilo Miloša Krkotića Ivana Delića, koji najvjerovatnije neće ubuduće biti članovi Budućnosti. Trenirao je Periša Pešukić, ali njegova budućnost je u Partitzanu.

Ko će pojačati konkurenciju i proširiti sastav – biće to igrači iz Crne Gore, nagovijestio je Brnović.

“U Crnoj Gori ima igrača koji su interesantni, svi su bili skeptični kada sam tražio Vujačića, a on se pokazao kao idealno pojačanje, nosio je ekipu. Ne treba potcjenjivati našu ligu, ima dosta mladih fudbalera, sa kojima je potreban rad. Najlakše je pričati ima talenata, a ne raditi ništa. Ne želim da dovodim igrače tek tako, stranac mora da bude duplo bolji od našeg igrača. Tako je bilo i kada sam igrao u Španiji, tako je svuda”, rekao je Brnović.

Ambicije na domaćoj sceni su jasne, a na evropskoj velike.

“Očekivanja su ista - borba za duplu krunu, a kada sam došao rekao sam da Budućnost mora da ostavi trag u Evropi, da prođe barem dva kola kvalifikacija. I tako ćemo ući u evropsko ljeto - ko god nam dođe u žrijebu, nećemo reći da smo autsajderi, već ćemo se ponašati kao da smo bolji tim. Uslov za to je da zadržimo ekipu, i osvježimo je sa dva igrača”, rekao je Brnović.

Budućnost će do 22. juna trenirati u Podgorici, a tada se seli na Zlatibor, gdje će odigrati tri kontrolne utakmice. Prvi rival je Partizan, 25. juna.

Prethodno će osvajač Kupa saznati rivala na evropskoj sceni, jer je žrijeb kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan za 18. jun.

Bonus video: