Budućnost lako sa Mornarom: Lider poslije skoro 15 mjeseci

Budućnost je, tako, postala prvi tim ove sezone, koji je pobijedio na domaćem terenu, a pod Goricom je odigrana i prva utakmica na kojoj su postignuta više od dva gola
86 pregleda 9 komentar(a)
FK Budućnost - Mornar, Foto: Boris Pejović
FK Budućnost - Mornar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.08.2018. 19:01h

Prvi put od 27. maja 2017. godine, kada je proslavila titulu, Budućnost je pravi lider prvoligaške scene.

“Plavi” su u posljednjem meču drugom kola, u neravnopravnom duelu, ubjedljivo sa 3:0 savladali Mornar, koji je na startu senzacionalno odnio bod iz Nikšića, sa gostovanja šampionu.

"Imali smo dosta šansi, ali su danas bili jako teški vremenski uslovi, velika vrućina, sparina, vlaga, tako da…Čestitam momcima obje ekipe na pruženom. Mi se okrećemo sljedećem kolu, ovaj meč stavljamo ad akta i idemo dalje", rekao je nakon meča Zoran Govedarica, trener Budućnosti.

Barani su večeras bili nemoćni pod Goricom u duelu sa tehnički jačom i fizički neupredivo spremnijom ekipom.

Mogu i da budu zadovoljni ishodom, s obzirom na razliku u kvalitetu i broju propuštenih šansi domaćeg tima.

"Znali smo kome gostujemo, jednoj od najjačih ekipa u Crnoj Gori. Djelovali smo sporo, tromo, anemično. Još nismo došli do potrebne svježine. Nadam se da će u narednim utakmicama sve doći na svoje, s obzirom na to da smo 15 dana kasnili sa počekom priprema. Ne mogu da budem zadovoljan, ostaje mi da čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi", kazao je trener Mornara Aleksandar Madžar.

Budućnost je, tako, postala prvi tim ove sezone, koji je pobijedio na domaćem terenu, a pod Goricom je odigrana i prva utakmica na kojoj su postignuta više od dva gola.

Budućnost je u šestom minutu povela, prvim pogotkom na najvećoj crnogorskoj sceni 18-godišnjeg kapitena Stefana Milića, koji je glavom, nakon kornera savladao Đurovića.

Smjenjivali su se napadi domaćina, gosti su rijetko dolazili u kontakt sa loptom, bilo je mnogo opasnih situacija pred njihovim golom...

Konkretan je bio samo Miljan Vlaisavljević, koji je u 40. minutu iskoristio odlično dodavanje u prostor Perovića, i iskosa sa lijeve strane bez problema pogodio cilj...

Budućnost je u nastavku bez najmanjih problema završila posao, a dočekala i prvijenac zvanično najboljeg igrača u Crnoj Gori – Igora Ivanovića za konačnih 3:0.

Juče je Sutjeska igrala neriješeno sa Lovćenom u gostima 1::1, OFK Titograd slavio u Danilovgradu, Grbalj u Petrovcu, dok su Rudar i Zeta igrali bez golova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Bonus video: