Budućnost na "minus osam" u Nikšiću

Budućnost u Nikšiću ima tri protivnika - Sutjesku na čelu sa Nikolom Rakojevićem, Mogrenovu prednosti od osam bodova i negativnu tradiciju
58 pregleda 0 komentar(a)
sutjesk, Foto: Savo PRELEVIĆ
sutjesk, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 26.02.2011. 21:48h

Sa dodatnim pritiskom u odnosu na prethodni dan, jer su odmah na startu druge polusezone prinuđeni da se “vade“ iz minus osam, fudbaleri Budućnosti danas gostuju na stadionu na kojem još nisu slavili u Crnogorskoj ligi, a na kojem su prošle sezone oba puta izgubili.

Zadatak je komplikovan, jer će Podgoričani imati tri protivnika - prvi je Sutjeska, drugi je Mogrenova prednost, a treći užasna tradicija.

Iako su svjesni da kraj Bistrice nisu dobijali ni kada su imali znatno jači tim od domaćina, pod Goricom vjeruju da će razliku u kvalitetu konačno dokazati kroz rezultat.

- Očekivali smo da ćemo imati osam bodova manje, jer je Mogren bio veliki favorit protiv Mornara. To ne treba da utiče na nas, jer se nije dogodilo ništa senzacionalno - kaže vezista Budućnosti Petar Vukčević.

Trener Saša Petrović, koji je i prije tri i po godine prvu prvenstvenu utakmicu na klupi Budućnosti vodio iz Nikšića (bilo je tada 1:1) izvešće sastav sa čak pet promjena u odnosu na ekipu s kojom je njegov današnji rival, Nikola Rakojević, završio prethodnu polusezonu.

Na golu će stajati Banović, nekadašnji golman Sutjeske, par centralnih bekova činiće Radović, takođe dijete Sutjeske, i Nikola Vukčević, mjesto na sredini zauzeće Onguene, a u napadu Sanibal Orahovac.

- Ozbiljnija smo ekipa nego u prvoj polusezoni, ubijeđen sam da ćemo to odmah pokazati i da ćemo slaviti pobjedu. Neće biti lako jer je Sutjeska uvijek motivisana protiv Budućnosti, ali vjerujem da ni naš rival nije kvalitetan kao prošle sezone. Između nas i Sutjeske je velika razlika na tabeli, favoriti smo i vjerujem da ćemo zabilježiti pobjedu - ističe Vukčević.

Iako u trku za titulu ulaze kao autsajderi u odnosu na Mogren, Podgoričani se ne odriču potjere za rivalom.

- Mogren ima vrlo kvalitetan tim i vrlo ozbiljnu prednost, što znači da nećemo moći da se uzdamo samo u naše rezultate, već će i Mogren morati da napravi neki kiks. Ali, prvenstvo je dugo, ubijeđen sam da bi nas dobra serija pobjeda značajno približila rivalu.

Vukčević se samo djelimično slaže da Mogren ima bolji tim od Budućnosti.

- Mogren je jači kada se pogleda kompletan fond fudbalera. Ali, kada bi se mjerilo prvih 11, ne mislim da su kvalitetniji od nas, čak i naprotiv - mi smo jači - zaključuje Vukčević.

Budućnost nikad nije slavila kraj Bistrice u crnogorskom šampionatu - na pet odigranih mečeva od 2006. godine, samo je tri puta izvukla neriješeno.

Jedinu pobjedu u Nikšiću Podgoričani su zabilježili u Kupu, prošle sezone - Ivan Vuković je postigao gol za 1:0.

Sutjeska ne da bodove

Uoči otvaranja proljećnog šampionata i derbija sa ljutim rivalom, iz tabora Sutjeske stižu kristalno jasne ambicije - protivnika očekuje respekt, ali bodovi ostaju kraj Bistrice!

Koliko su ambicije utemeljene znaće se nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, ali jedno je sigurno - Podgoričane čeka dobro pripremljen teren jer je strateški orijentir domaćina čovjek koji je donedavno sjedio na klupi Budućnosti - Nikola Rakojević.

"Pozicija na tabeli nam ne dozvoljava da bilo kome prijetimo. Međutim, u proteklom periodu radili smo naporno i kvalitetno, kako bi što bolje odigrali proljećni dio šampionata. Iskreno se nadam da ćemo baš protiv Budućnosti pružiti dobru partiju i upisati prve bodove. Moramo igrati borbeno i disciplinovano, s jasnim ciljem da na vrijeme protivniku stavimo do znanja da nema šta da traži u Nikšiću. Ulogu favorita prepuštamo gostima, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno. Znamo da su se kvalitetno pojačali i da se nijesu odrekli šampionskih ambicija", kaže vezista Nikšićana Miroslav Todorović.

Kada je u pitanju igra protivnika, u nikšićkom prvoligašu su upoznati sa manama i vrlinama izabranika Saše Petrovića. Rakojević će imati šta da kaže u svojim momcima u svlačionici.

"Analizirali smo igru Vukovića i saigrača, tako da znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Upuštićemo se u otvorenu borbu, bez kalkulacija, uz maksimalan respekt prema protivniku. Ako ostavimo srce na terenu, ako zadržimo koncentraciju kada to bude trebalo, možemo da se nadamo trijumfu. Ne smijemo dozvoliti Podgoričanima da oni imaju kontrolu nad utakmicom", zaključio je Todorović.

Zbog povrede, u timu Sutjeske neće biti Aleksandra Dubljevića, a pred samu utakmicu biće odlučeno da li će ga zamjeniti Durutović ili Krivokapić.

Bonus video: