Budućnost predstavlja trenera, sportskog direktora i prvo pojačanje

Vladimir Vermezović novi trener, Risto Lakić sportski direktor, Petar Grbić prvo pojačanje
137 pregleda 13 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: FK Budućnost
FK Budućnost, Foto: FK Budućnost
Ažurirano: 28.12.2017. 07:16h

Čelnici Budućnosti danas će na novogodišnjem koktelu u hotelu „Hilton” predstaviti trenera i sportskog direktora - i Vladimir Vermezović i Risto Lakić predvodiće sportski sektor aktuelnog crnogorskog šampiona, koji u nastavku sezone ima realne šanse samo da osvoji trofej u Kupu.

Vermezović (55) je prije dva dana potvrdio beogradskim medijima da je postigao dogovor sa Žarkom Burićem, predsjednikom Borda direktora Budućnosti.

"Vjerujem da će Budućnost pružati bolje partije u nastavku sezone", kazao je „Sportskom Žurnalu”, a danas će opširnije pričati na tu temu.

Vermezović je najveće trenerske uspjehe imao sa Partizanom, kojeg je vodio u dva navrata - 2004. i 2005, te 2012. i 2013. godine.

Lakić (34) je dijete Budućnosti, za koju je odigrao preko 150 utakmica. Iz podgoričkog kluba je stigao do mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i seniorske reprezentacije Crne Gore, a ostvario je i transfer u Partizan. U prvom dijelu ove sezone bio je sportski direktor Iskre.

To nije sve, Budućnost će predstaviti i prvo pojačanje za drugi dio sezone, iako još nije počeo prelazni rok - „plavo-bijeli” dres u nastavku prvenstva nosiće Petar Grbić (29), nekadašnji crnogorski reprezentativac, koji je igrao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali nikada nije dobip šansu da debituje za prvi tim.

Preko Mladosti i Mogrena, put ga je vodio u Grčku (Olimpijakos, Levadiakos), Srbiju (Partiazan, OFK Beograd) i Tursku (Akišar).

Bonus video: