Budućnost protiv Mogrena za jesenju titulu

"Moramo da pružimo maksimum, da požrtvovanjem i zalaganjem dođemo do trijumfa", kaže Adrović, strijelac osam golova u osam kola.
0 komentar(a)
ADROVIC, Foto: Savo Prelević
ADROVIC, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2011. 08:58h

Poraz Rudara od Zete omogućio je fudbalerima Budućnosti da napokon jednu utakmicu dočekaju bez rezultatskih imperativa i tenzija. Podgoričani će povećati prednost u odnosu na Rudar čak i ako večeras na svom stadionu protiv Mogrena (19 časova) osvoje bod, dok bi sa pobjedom napravili ključni korak ka osvajanju jesenje tituli.

Puno se mogućnosti otvorilo pred izabranicima Miodraga Radulovića, a neke od njih su bijeg na plus pet u odnosu na Rudar i definitivno otpisivanje jednog od rivala (Mogren) iz trke za titulu.

Jasno, i u glasu trenera Budućnosti osjetilo se olakšanje, prvi put ove sedmice.

"Sigurno da je poraz glavnog konkurenta popravio raspoloženje u ekipi, to se osjetilo danas na treningu, vjerujem da će sada igrači živnutu i psihološki i fizički, jer nam se ukazala dobra šansa. Mislim da je Rudar na Trešnjici primio ono što je prije sedam dana mogao i protiv nas da primi. Iako se ne opterećujemo time šta rade konkurenti, jer smo prvi zbog svojih, a ne tuđih igrara, vjerujem da će nam rezultat sa Trešnjice biti motiv više da nastavimo naš prvenstveni ritam", komentarisao je juče Miodrag Radulović.

Trener Budućnosti smatra da se večeras neće ništa odlučiti, iako bi „plavi“ sa pobjedom protiv Mogrena, osim bijega na plus pet, obezbijedili sebi obje utakmice sa Rudarom kod kuće u drugom dijelu sezone.

"Kako god se završi utakmica ostaje puno do kraja i neće ništa biti odlučeno. Potrudićemo se, naravno, da pobijedimo i sebi olakšamo posao".

A da bi stekli pravo na sve nabrojane „privlegije“ Podgoričani moraju da dobiju Mogren na svom terenu prvi put od 2008. godine.

"Mogren jeste u rezultatskoj krizi, ali neće nam biti lako, u pitanju je ekipa koja ima dosta iskusnih fudbalera. Mislim da je ovo ključna utakmica za jesenji dio sezone. Ako pobijedimo, bićemo prvi na pauzi", kaže defanzivac Mitar Peković.

Trener Radulović ima na raspolaganju najjači tim, a Bošković i Golubović spremni su da nastupe uprkos lakšim povredama, a meč će početi jedan od njih.

Napad je, naravno, rezervisan za Srđana Radonjića i Admira Adrovića.

"Mogren ima puno dobrih igrača u ofanzivi, ali mi ćemo igrati svoju igru. Moramo da pružimo maksimum, da požrtvovanjem i zalaganjem dođemo do trijumfa", kaže Adrović, strijelac osam golova u osam kola.

"Nikad ne obećavam golove, ali potrudiću se da nastavim seriju, zaključio je Adrović.

Budućnost - Mogren

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 19 časova. TV prenos.

Budućnost (4-4-2): Agović – Božović, Đikanović, Peković, Radunović – N. Vukčević, Flavio, Bošković (Golubović), Orahovac – Adrović, Radonjić.

Mogren (4-3-2-1): Todorović - Lakić, Simović, Batak, Ivanović (Radišić) - Tatar, Matić, Kapisoda - Ćulafić (M. Zec), Vujović - Ranđelović.

Bonus video: