Budućnost - Rudar: Za krunu sezone

Budućnost juri drugi trofej u Kupu u samostalnoj Crnoj Gori, a Rudar - apsolutni rekorder - čak četvrti, nakon slavlja 2007. 2010. i 2011.
98 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Kup Crne Gore
Budućnost - Rudar, Foto: Kup Crne Gore
Ažurirano: 01.06.2016. 16:14h

Najveći crnogorski klub u nekadašnjoj Jugoslaviji, protiv najtrofejnijeg u samostalnoj Crnoj Gori - Budućnost i Rudar odigraće sjutra pod Goricom (20.30) finalnu utakmicu Kupa.

Najljepša klupska utakmica godine i najljepši mogući završetak sezone, jer se finale Kupa, po prvi put, igra nakon posljednjeg kola šampionata. I Podgoričani i Pljevljaci žele da trofejom okončaju sezonu, pošto u prvenstvu zaostali za šampionom, ekipom Mladosti.

Budućnost juri drugi trofej u Kupu, a Rudar - apsolutni rekorder - čak četvrti, nakon slavlja 2007. 2010. i 2011.

"Spremni smo, koncenrtisani, za utakmicu koja nam puno donosi. Iza nas je fantastičan drugi dio sezone, napravili smo odličan rezultat, s obzirom na okolnosti i uslove u kojima je radio naš trener. Trofej u Kupu bio bi kruna sezone i veliki uspjeh", kaže napadač Budućnosti Radomir Đalović.

Podgoričani imaju prednost domaćeg terena, imaće puno više navijača iza sebe, ali to ne mora da bude odlučujuće. Pokazao je to upravo Rudar, koji je u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu u finalu savladao Budućnost, 2010. - pod Goricom je bilo 2:1 za Pljevljake.

Nedeljko Vlahović je i tada, kao i sada, bio jedan od najvažnijih igrača Rudara.

"Dobili smo priliku da završimo sezonu na najbolji mogući način. Možda nam prije početka sezone trofej u Kupu nije bio prioritet, ali s obzirom na to kako su se dešavale stvari u prvenstvu - bilo bi sjajno da se radujemo na kraju. Veliko je zadovoljstvo igrati pred velikim brojem navijača i mislim da postoje svi preduslovi za dobru utakmicu", kazao je Vlahović.

Utakmica je posebna i za trenera Budućnosti Miodraga Vukotića, koji ima šansu da osvoji prvi trofej u karijeri kao trener.

"Od kada sam došao u Budućnost rekao sam da ćemo juriti trofeje na oba fronta. U prvenstvu smo bili konkurentni do samog kraja, u Kupu smo takođe ostvarili zacrtani cilj, ušli smo u finale. Ako pobijedimo, bio bi to veliki rezultat za ekipu, ali i mene kao trenera", kaže Vukotić, koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju.

"Mislim da smo zaslužili podršku, Budućnost je cijele godine igrala lijep i napadački fudbal. Zadovoljan sam i ponosan na moje fudbalere, vjerujem da ćemo sve krunisati trofejom. Odsustvo Radunovića biće veliki hendikep, ali sam siguran da će igrač koji ga zamijeni, kao i svi ostali fudbaleri, biti spremni i motivisani".

Specifična utakmica i za trenera Rudara, Dragana Radojičića. Ove sezone je vodio drugi klub, u drugoj državi (OFK Beograd), a maltene na drugom debiju na klupi Rudara, ima šansu da odmah osvoji trofej.

I to u Kupu - koji mu nedostaje nakon dvije osvojene titule sa Sutjeskom.

"Crnogorsku ligu sam ove sezone pratio sa strane, uglavnom preko medija - čudio sam se rezultatima Rudara, jer znam kakvu imaju ekipu. Istovremeno mi je drago što se moja prošlogodišnja ekipa, Budućnost, tako dobro gurala na oba fronta. Moj kolega Miodrag Vukotić je napravio odličan posao, ali ono što vjerujem i čemu se nadam jeste da se neće radovati na kraju. Ovih nekoliko dana koliko sam u Rudaru uvjerio sam se kakvu moć ima ova ekipa. Oba tima su motivisana i očekujem fenomenalnu utakmicu", kazao je Radojičić, uz opasku da je njegova ekipa spremna na sve varijante.

"Nismo vježbali penale, jer penali se vježbaju tokom sezone, a ne dan pred utakmicu. Spremni smo, finale se ne igra, finale se dobija ili gubi".

Utakmica počinje u 20.30 časova, a ulaz je slobodan. IZ FSCG su saopštili da će biti otvorene zapadna, sjeverna i istočna tribina.

DOSADAŠNJA FINALA

2007: RUDAR - Sutjeska 2:1

2008: MOGREN - BUDUĆNOST 1:1, penalima 6:5

2009: PETROVAC - LOVĆEN 1:0, produžeci

2010: RUDAR - Budućnost 2:1

2011: RUDAR - Mogren 2:2, penalima 7:6

2012: ČELIK - Rudar 2:1

2013: BUDUĆNOST - Čelik 1:0

2014: LOVĆEN - Mladost 1:0

2015: MLADOST - Petrovac 2:1 produžeci

Bonus video: