Budućnost sa omladincima u Evropu?!

Igrači ne samo da traže zaostale plate, već oni kojima je istekao ugovor, a koje bi trener Vukotić želio da zadrži, nemaju namjeru da ostanu pod novim okolnostima, i ako im dugovanja budu izmirena. Fudbaleri, koji su pod ugovorom, imaju mogućnost da ga raskinu, zbog neizmirivanja finansijskih obaveza
75 pregleda 10 komentar(a)
Budućnost i Varvari, Foto: Filip Roganović
Budućnost i Varvari, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.06.2016. 18:48h

Fudbaleri Budućnosti još nisu počeli pripreme za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a kada će se to dogoditi veliko je pitanje.

Možda će i biti treninga, ali, kako sada stvari stoje, trener Miodrag Vukotić neće moći da računa bukvalno ni na jednog igrača iz prošle sezone.

Današnji sastanak sa čelnicima kluba - odnosno operativcima, s obzirom na to da klub funkcioniše bez Upravnog odbora - završen je fijaskom.

Igrači su, kako saznajemo, glatko odbili ponuđenu opciju da se isplati jedna od tri zaostale plate.

Dugovanja su, međutim, samo jedan od problema, koji su nekada najveći crnogorski fudbalski klub i brend sveli na rang rekreativno-amaterskog kolektiva.

Opština, kao većinski vlasnik Budućnosti, odlučila je, prema saznanjima "Vijesti", da smanji donacije, dotacije ili kakvu već finansijsku pomoć klubu, što znači da je prostor za manevar u prelaznom roku znatno smanjen.

Epilog - igrači ne samo da traže zaostale plate, već oni kojima je istekao ugovor, a koje bi trener Vukotić želio da zadrži, nemaju namjeru da ostanu pod novim okolnostima, i ako im dugovanja budu izmirena.

Fudbaleri, koji su pod ugovorom, imaju mogućnost da ga raskinu, zbog neizmirivanja finansijskih obaveza.

U ovom trenutku, naravno da nema ništa od dolaska novih fudbalera, mada je Budućnost zainteresovana za golmana Bokelja Mijatovića i defanzivca Sutjeske Šofranca, dvojicu reprezentativaca.

Trening je, kako saznajemo, zakazan za 19 časova u petak, ali šansa da se pojavi neko od seniora i prvotimaca - gotovo da ne postoji, jer se problemi neće riješiti preko noći.

Najrealnija je opcija da Budućnost pripreme počne sa igračima iz omladinskog sastava, a izgleda da će sa njima krenuti i u kvalifikacije za Ligu Evrope, pod uslovom da licenca za nastup na evropskoj sceni ostane da važi uprkos finansijskom i takmičarskom kolapsu.

Bonus video: