Budućnost sama na vrhu, Mladost se neće lako odreći pehara

Budućnost je sama na vrhu nakon dva kola, kao jedina ekipa koja je ostvarila obje pobjede. Mladost bolja od Sutjeske, Rudaru samo bod na Cetinju
53 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.08.2016. 19:45h

Budućnost je savladala Petrovac sa 2:0 u posljednjem meču 2. kola Telekom 1. CFL i ostala sama na vrhu tabele.

Podgoričani su time nastavili sjajnu tradiciju na stadionu od Malim brdom, na kojem su zabilježili 10. pobjedu u 17. utakmici, a još nisu doživjeli poraz u prvenstvu u samostalnoj Crnoj Gori.

Otpor domaćina izabranici Miodraga Vukotića slomili su u nastavku, golovima Radomira Đalovića u 63. i Momčila Raspopovića u 69. minutu.

Domaćin je bio konkretniji u prvom dijelu, koji su Podgoričani prespavali, jer nisu ozbiljnije ugrozili gol Petrovčana.

Od nekoliko pokušaja koje je imao domaćin, izdvaja se šansa Aleksandra Vujačića, bivšeg napadača Budućnosti - golman Dragojević je loše ispucao loptu, pravo protivničkom igraču u noge, ali je uspio da se iskupi odbranom nakon lošeg šuta Vujačića.

Budućnost je pojačala ritam u nastavku i za samo šest minuta prelomila meč.

Kombinacija napadača donijela je Podgoričanima vođstvo - Goran Vujović je asistirao Đaloviću, koji je izašao sam na Miletu Radulovića i nakon klizećeg starta gurnuo loptu u mrežu.

Sve je bilo gotovo šest minuta kasnije, kada je desni bek Raspopović kombinovao sa Đalovićem i lijepu akciju krunisao preciznim udarcem.

Budućnost hvata zalet - u narednom kolu dočekuje posljednjeplasirano Jedinstvo...

Ranije danas, fudbaleri Mladosti ostvarili su pobjedu u derbiju nad Sutjeskom, dok je Rudar osvojio samo bod protiv Lovćena na Cetinju.

Fudbaleri Mladosti su prije utakmice sa Sutjeskom primili šampionski pehar za osvojenu titulu prošle sezone, a onda nakon 90 minuta pokazali da ga se neće tako lako odreći.

Ekipa Nikole Rakojevića je gotovo rutinski slavila u derbiju, lakše nego što pokazuje konačnih 2:1, upisavši prvu pobjedu ove sezone.

Na Starom aerodromu, po jakom vjetru, koji je veći protivnik fudbala od kiše ili lošeg terena, Sutjeska je igrala dobar meč sve dok nije primila prvi gol - do 49. minuta, nakon čega je nestala sa terena. Prvi ovosezonski derbi pokazao je da će proteći još vode Bistricom dok se ne poslože sve kokcice kako bi se Nikšićani vratili u vrh.

"Čista, zaslužena pobjeda, igrali smo agresivno i disciplinovano, jedino što nam je nedostajalo to je malo bolja realizacija, naročito u prvom dijelu - kazao je Goran Perišić, pomoćni trener Mladosti.

U utakmici u kojoj je trebalo prilagoditi igru vremenskim uslovima, Mladost je postigla golove kada je bilo teže - u drugom poluvremenu, kada je osim fudbalera Sutjeske za protivnika imala jak vjetar.

Marko Burzanović bio je slabo zapažen u prvom dijelu, a onda je početkom nastavka, u razmaku od osam minuta, sa dvije asistencije riješio meč.

U 49. minutu je oduzeo loptu kapitenu Sutjeske Nikoliću i na drugoj stativi pronašao Zorana Petrovića, kome nije bilo teško da pogodi za 1:0.

U 57. Burzanović je prebacio posljednju liniju Sutjeske i lansirao Đurišića, koji je utrčao iz drugog plana i golom ispunio obećanje, dato dan pred meč - sigurnu pobjedu, uz makar dva gola u protivničkoj mreži.

"Nije prijatno kada izgubite derbi, ostaje nam da napravimo analizu i izvučemo pouke, kako bismo što prije nadoknadili ove bodove", prokomentarisao je trener Sutjeske Nebojša Jovović.

Njegova ekipa imala je zlatnu priliku da povede u finišu prvog dijela, kada je Igor Ivanović izašao sam na golmana Ljuljanovića, ali nije uspio da ga lobuje.

Pitanje je, međutim, da li bi to bilo zasluženo vođstvo, jer je više prilika imala Mladost, posebno Burzanović u 9. i Lakić u 15. minutu, kada je pogodio prečku.

Tek, nakon golova domaćina u nastavku izostala je reakcija Nikšićana, koji su mogli da prime treći, pa i četvrti gol (šanse Adrovića i Lazarevića), a onda su se vratili u meč tri minuta prije kraja - Brazilac Žildemar pokazao je kvalitet i na malom prostoru, iz okreta, pogodio za 2:1.

Bilo je, ipak, prekasno za bod - tri minuta regularnog duela, plus tri minuta nadoknade, protekla su prebrzo za Nikšićane.

Rudar je na Cetinju igrao sa Lovćenom bez golova.

Takav ishod može da zadovolji i jedne i druge, ali ne i 500 gledalaca, koji su ispratili fudbalski mršavo otvaranje prvoligaške sezone u prijestonici...

"Imali smo više od igre, nedostajao nam je završni pas. Imali smo i veliku prepreku u golmanu Lovćena Petkoviću, koji je u nekoliko navrata izvanredno reagovao", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

"Teška utakmica, taktički smo odigrali dobro, remi je najrealniji", istakao je Nebojša Vojvodić, pomoćni trener Lovćena.

Zeta je u Kotoru pobijedila Bokelj sa 1:0. Odlučujući pogodak za prvi trijumf Zete ove sezone postigao je Luka Klikovac u 40. minutu.

Prve bodove ove sezone osvojili su fudbaleri Dečića, koji su u Beranama pobijedili Jedinstvo (1:0), a pobjednika je odlučio Vule Vujačić u 35. minutu.

Grbalj i Iskra igrali su u Radanovićima neriješeno - 1:1.

Ekipa iz Danilovgrada povela je golom Željka Krstovića u 48. minutu, a izjednačio je Slobodan Dinčić iz jedanaesterca u 89. minutu.

Grbljani su promašili penal u 82. kada je neprecizan bio Ivan Jablan.

Rezultati

Petrovac - Budućnost 0:2 (0:0)

Đalović 63, Raspopović 69.

Grbalj - Iskra 1:1 (0:0)

Dinčić (penal) 89 - Krstović 48.

Jedinstvo - Dečić 0:1 (0:1)

Vujačić 35.

Lovćen - Rudar 0:0

Mladost - Sutjeska 2:1 (0:0)

Petrović 49, Đurišić 59 - Žildemar 87.

Bokelj - Zeta 0:1 (0:1)

Klikovac 40.

Bonus video: