Budućnost se dogovorila sa Mijićem i zadražala najboljeg igrača

Najbolji igrač Budućnosti u prošloj sezoni bio je na meti Sutjeske, koja je čekala rasplet razgovora
1829 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Mijić, Foto: Savo Prelević
Miloš Mijić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2019. 16:22h

Budućnost i Miloš Mijić nastavljaju zajedno - Podgoričani su zadržali najboljeg igrača iz prošle sezone i spriječili njegov prelazak u Sutjesku.

Direktor Nikšićana Nikola Jovović kazao je "Vijestima" prije nekoliko dana da Sutjeska želi da dovede Mijića, ali samo ako se fudbeler prethodno ne dogovori sa čelnicima Budućnosti.

"Čekaćemo rasplet pregovora Mijića i Budućnosti i reagovaćemo ako se ukaže šansa, tačnije ako odluči da napusti Podgoricu. Želimo dobar odnos sa našim najvećim rivalom i da taj odnos ubuduće bude džentlmenski", kazao je tada Jovović.

Budućnost je, ipak, uspjela da privoli 29-godišnjeg vezistu iz Zemuna da ostane i za narednu sezonu - tako što mu je povećala platu.

Mijić je bio najbolji igrač Budućnosti prošle sezone, pravo otkrovenje. Kao vezni fudaler postigao je osam golova u prvenstvu (i jedan u Kupu), imao je isto toliko asistencija.

Iako su nedavno ostali bez reprezentativnog golmana Milana Mijatovića i bekova Periše Pešukića i Ilije Tučevića, "plavi" su na putu da naprave dobar tim, barem kada je u pitanju napadački potencijal.

Dan prije ostanka Mijića, Podgoričane je pojačao nekadašnji reprezentativac Petar Grbić.

Trener Branko Brnović priželjkuje još pojačanja

Bonus video: