Budućnost sigurna protiv Iskre, Rudar brojao do pet, Petrovac slavio u Tuzima

1 komentar(a)
Budućnost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.08.2016. 20:16h

Rudar je bio furiozan na startu Prve crnogorske lige - Pljevljaci su pred svojim navijačima sa pet golova "častili" Jedinstvo, povratnika u elitu - 5:0.

Već nakon tridesetak sekundi Bjelopoljci su poklekli. Lošu intervenciju odbrane gostiju iskoristio je Vuković i donio prednost aktuelnom osvajaču Kupa.

U 35. Marković je udvostručio prednost Rudara i jasno stavio do znanja da bodovi ostaju u Pljevljima.

Kasnije, Jedinstvo je doživjelo katastrofu - opet Marković u 53, pa dva pogotka Vlahovića (u 50. i 57. minutu) učinili su da trener Dragan Radojičić bude zadovoljan.

"Godi ovakva pobjeda, odavno Rudar nije ovako dobro otvorio prvenstvo. Bili smo dobri, efikasni, ali je i bilo grešaka u prvom poluvremenu koje ne bismo smjeli da ponovimo. U svakom slučaju, trijumf kao što je ovaj podiže samopouzdanje za naredne mečeve", rekao je Radojičić.

Jedinstvo je najavljivalo veliku borbu pod Golubinjom, ali...

"Sve što smo pripremili, i kada je u pitanju taktika, ali i motivacija, bukvalno je palo u vodu nakon 25 sekundi i prvog gola Rudara", istakao je trener Jedinstva Sava Kovačević.

Raičević i Camaj lansirali Budućnost

Još jedan favorit je pobjedom otvorio prvenstvo - Budućnost je pod Goricom savladala Iskru (2:0).

"Plavi" su dominirali - poništen im je gol u prvom poluvremenu, Goran Vujović je u 25. minutu pogodio prečku, opasno je bilo i nakon šuta Luke Mirkovića...

Odluka je u posljednjih 15 minuta - Milivoje Raičević u 74, pa Driton Camaj u 86. osigurali su tri boda.

Petrovac silan u Tuzima, bez golova u Kotoru

Petrovac je promijenio mnogo tokom ljetnjeg prelaznog roka, ali u Tuzima je sve izgledalo prilično lako za goste. Uostalom, rezultat govori sve - bilo je 4:1 za tim Aleksandra Nedovića.

Golman Mileta Radulović je u 19. minutu iz penala donio prednost Petrovcu, ali je napadač domaćina Vule Vujačić poravnao u 32...

Bila je to, međutim, lažna nada za Dečić, jer je Mikijelj samo tri minuta kasnije vratio prednost gostima, koju je u drugom poluvremenu potvrdio Aleksandar Vujačić golovima u 61. i 77.

"Zadovoljni smo rezultatom, a znamo i da je pobjeda ostvarena na vrućem terenu. Bilo je i grešaka... Prije svega, dopustili smo Dečiću da se vrati u meč i izjednači, a srećom smo brzo nakon toga postigli gol. Čeka nas meč protiv Budućnosti u narednom kolu i biće spektakl", rekao je Nedović.

Rezultati

BUDUĆNOST - ISKRA 2:0

Mi. Raičević 74, Camaj 86.

RUDAR - JEDINSTVO 5:0

Vuković 1, Marković 35, 53, Vlahović 50, 57.

BOKELJ - GRBALJ 0:0

DEČIĆ - PETROVAC 1:4

V. Vujačić 32 - M. Radulović 19 (penal), Mikijelj 35, A. Vujačić 61, 77.

NEDJELJA

ZETA - MLADOST 17.30

SUTJESKA - LOVĆEN 20.00

Bonus video: