Budućnost sve slabija, otišao i kapiten

"I pored svih napora kluba da zadrži svog kapitena, igrač je u ovom trenutku odlučio da nastavak svoje karijere veže za neki drugi klub u inostranstvu", navodi se u saopštenju FK Budućnost.
95 pregleda 2 komentar(a)
Risto Radunović, Foto: FK Budućnost
Risto Radunović, Foto: FK Budućnost
Ažurirano: 08.07.2017. 17:52h

Šampionska ekipa Budućnosti nastavila je da se osipa - nakon Gorana Vujovića, Nikole Vukčevića, Milana Vušurovića, prije njih i Miloša Raičkovića, Podgoričane je napustio i kapiten, povremeni crnogorski reprezentativac Risto Radunović!

On se prošle sedmice priključio pripremama Budućnosti na Zlatiboru pošto nije realizovao transfer u ruski Arsenal iz Tule.

Djelovalo je kao to kao pojačanje za Podgoričane, ali se Radunović danas neočekivano rastao sa matičnim klubom.

Neće čak ni igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Partizana.

Odakle sad ovo? Radunoviću ovog ljeta ističe ugovor sa klubom, ali je od ranije figurirala verzija da će igrati barem evropske mečeve (osim u slučaju da prije toga pronađe inostrani angažman), pa tek onda u razgovoru sa upravom kluba odlućiti šta i kako dalje.

Šta se promijenilo u međuvremenu, ne zna se u potpunosti, jer se danas oglasila samo jedna strana:

"I pored svih napora kluba da zadrži svog kapitena, igrač je u ovom trenutku odlučio da nastavak svoje karijere veže za neki drugi klub u inostranstvu", navodi se u saopštenju FK Budućnost.

Radunović, s druge strane, nije odgovarao na telefonske pozive, vjerovatno danas nije bio voljan da priča o ovom, upros svemu, iznenadnom rastanku, samo tri dana pred meč sa Partizanom u Beogradu, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Njegov doskorašnji klub je, čini se, sve slabiji kako se bliže mečevi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iako se očekivalo da će biti obratno: da će Podgoročani ući pojačani u pretkola elitnog evropskog takmičenja, kojem se vraćaju prvi put nakon 2012. godine.

Ekipa koju predvodi Dragan Kažić do sada je angažovala golmana Milana Mijatovića, lijevog beka Iliju Tučevića, vezistu Rista Ristovića, krilnog napadača Miljana Vlaisavljevića i špica Alena Melunovića.

Dovela je i zadnjeg veznog, Senegalca Dominika Koreu, koji se teže povrijedio na prvoj pripremnoj utakmici i biće otpisan na duže vrijeme.

Ovo je, dakle, značajno drugačija Budućnost od one koja je prije 40-ak dana osvojila šampionsku titulu, a promijenila je i trenera, pošto je Kažić naslijedio Miodraga Vukotića.

Upravo je Kažić prije 20-ak dana, kazao "Vijestima" da Budućnost "u ovom momentu nije bolja nego prošle sezone", te da je "situacija problematična", da je potrebno "barem još jedno pojačanje", no od tada se nije mnogo toga promijenilo.

Došao je napadač Melunović, a otišao Radunović.

Pravi odgovor, kao i uvijek, dobiće se na terenu. Već u utorak, protiv Partizana, na nekadašnjem armijskom stadionu u Beogradu.

Bonus video: