Budućnost traži trenera: Petrić zahvalio na ponudi, Nedović u prvom planu

Nedović, dijete Budućnosti, nekadašnji kapiten i svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera SR Jugoslavije, trenutno je na klupi Iskre
97 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Nedović, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Nedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2018. 14:41h

Gordan Petrić je razgovarao sa predsjednikom Budućnosti Žarkom Burićem i zahvalio na ponudi - nekadašnji as Partizana, aktuelni pomoćnik Zorana Mirkovića na klupi "crno-bijelih", neće biti trener podgoričkih "plavih".

To je očekivan epilog razgovora, nakon što se juče pojavila informacija da 49-godišnji Petrić nije voljan da tako brzo napusti mjesto člana stručnog štaba Partizana i svog prijatelja Mirkovića.

Kontakt između Petrića i čelnika Budućnosti uspostavljen je krajem prošle sedmice, pretpostavlja se - na predlog Branka Brnovića, člana uprave Budućnosti zaduženog za sportski sektor.

Ovakav rasplet ne znači, međutim, da Budućnost ne traži trenera, koji će biti trajno rješenje, mada pridjev "trajno" na primjeru podgoričkog kluba apsolutno gubi svaki smisao.

Budućnost je u posljednje dvije godine, od kada je uprava na čelu sa Žarkom Burićem promijenila pet, a od 2006. čak 21 trenera. Među njima je bio i Radisav Dragićević, koji sada ima privremeni status.

Šesti, ili 22. trener, mogao bi da bude Aleksandar Nedović, jer čelnici kluba, nakon odustajanja Petrića, žele da se okrenu trenerima iz Crne Gore.

Nedović, dijete Budućnosti, nekadašnji kapiten i svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera SR Jugoslavije, trenutno je na klupi Iskre.

Iako ima 40 godina, iza njega je već sedam sezona samostalnog trenerskog rada - na klupama Grblja, Mladosti, Sutjeske i Petrovca.

Nedović je i ovog ljeta bio dugo na vrhu liste kandidata, ali je Budućnost, iznenađujuće, odabrala Zorana Govedaricu.

Crnogorski prvoligaši sjutra igraju mečeve Kupa, u subotu utakmice 11. prvenstvenog kola, a zatim slijedi 14-dnevna pauza, tokom koje će sve biti jasnije...

Bonus video: