Budućnost u arhivi, Rudar na tapetu

"Ako u nastavku prvenstva budemo imali isti pristup na mečevima kao na posljednjem, siguran sam da ćemo obezbijediti mjesto među ekipama u vrhu", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Sutjeske
5 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.08.2012. 08:45h

Onda kada je malo ko vjerovao da Sutjeska može napraviti iznenađenje, kraj Bistrice je pao aktuelni šampion! Velikom borbenošću Nikšićani su podsjetili na izdanja od prije tri godine, kada je Bistrica bila neosvojiva tvrđava za sve rivale. Velikom borbenošću, uz dozu “sportske drskosti”, izabranici Dragana Radojičića dokazali su da uz zalaganje rezulat ne može izostati ni protiv protivnika kojem i po poziciji u crnogorskim okvirima i po kvalitetu pripada uloga favorita.

Istina, Sutjeska je odlično otvorila utakmicu i pogotkom Šušnjara već u 12. minutu stekla dragocjenu prednost. Od tog trenutka Nikšićani su sadržajnom igrom na sredini terena parirali protivniku, vrebajući šansu iz kontri da zadaju posljednji udarac nedorečenom rivalu. Ipak, iako je rezultat ostao nepromijenjen, minimalna pobjeda proslavlena je na najljepši mogući način.

"Trijumf protiv Budućnosti potpuno je zaslužen. Iako smo relativno rano postigli gol, uspjeli smo do održimo rezultat. I ne samo to - konstantno smo ugrožavali Agovića. Djelovali smo mirno, skoncentrisano, pravilno smo držali raspored na terenu, zbog čega protivnik nije ni došao u situaciju da se vrati u meč. Iz takvog pristupa uspjeli smo da osvojimo prva tri boda i da dokažemo da imamo određeni kvalitet.

Ako u nastavku prvenstva budemo imali isti pristup na mečevima kao na posljednjem, siguran sam da ćemo obezbijediti mjesto među ekipama u vrhu tabele. Ne bih posebno isticao svoju partiju, bez ogromne pomoći saigrača trud bi bio uzaludan. Sada možemo na miru da se spremamo za naredne mečeve, koji su od izuzetne važnosti za nas", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Sutjeske.

Pobjeda protiv Budućnosti je arhivirana. Nikšićani su već usredsređeni ka novom derbiju koji ih očekuje u subotu protiv Rudara u Pljevljima.

"Dobro je što u uvodnim kolima igramo sa najboljima. To je odlična prilika da dokažemo koliko vrijedimo. Ne bih da se vraćem na posljednji meč. U ovom trenutku sve misli moramo fokusirati ka narednom protivniku - Rudaru. U ovom trenutku mogu da obećam da ćemo ostaviti srce na terenu kako bismo ostvarili povoljan rezultat. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Uostalom, forsiramo napadačku igru, tako da je potpuno jasno šta nam je cilj", zaključio je Nikolić.

Bonus video: