Budućnost u foto-finišu stigla do pobjede

I kada su svi mislili da neće biti pobjednika, sa tim se nije složio Adnan Orahovac koji je, samo što je počela da teče sudijska nadoknada, iskoristio centaršut Flavija i glavom sa pet metara donio Podgoričanima tri nova boda
0 komentar(a)
Adnan Orahovac, Foto: Savo Prelević
Adnan Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2013. 08:17h

Budućnost se kockala u Bijelom Polju, nakon laganih 2:0 dopustila je domaćinu da izjednači na 2:2, a onda se “iščupala” u sudijskoj nadoknadi za smanjenje zaostatka na pet bodova u odnosu na vodeću Sutjesku.

Fudbaleri Jedinstva pružili su znatno jači otpor aktuelnom šampionu nego što je to bio slučaj prije 10 dana na neutralnom terenu u Beranama (5:0 za Budućnost), a uz malo sreće i koncentracije u završnici, mogli su da osvoje bod.

"Dobra i zanimljiva utakmica. Mi smo odlično ušli u meč, poveli na vrijeme i u prvom poluvremenu kontrolisali zbivanja na terenu. Međutim, protivnik je bio izuzetno raspoložen i uspio je da izjednači, što nas je poremetilo. Na kraju imali smo sreće i postigli gol u nadoknadi, a da je Jedinstvo osvojilo bod ne bi bilo nezasluženo", kazao je trener Budućnosti Radislav Dragićević.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili gosti preko Mugoše koji je sa 20 metara oprobao šut, ali je Aković bio na pravom mjestu.

U 31. minutu gosti su poveli, pošto je Adrović pogodio topovskim udarcem sa 17 metara.

Drugo poluvrijeme bilo je znatno sadržajnije, obje ekipe igrale su za gol više uz jak tempo i veliku borbenost.

Već u 47. minutu raspoloženi Flavio je sa ivice šesnaesterca pogodio nebranjeni dio mreže i duplirao prednost Podgoričana.

Međutim, Bjelopoljci se nisu predavali, pa su preuzeli terensku inicijativu koju su krunisali golom u 53. minutu.

Đurović je odlično uposlio Petrovića koji je rutinski savladao Agovića.

A u 75. minutu Gradski stadion je proključao pošto se Rosić najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i izjednačio rezultat.

I kada su svi mislili da neće biti pobjednika, sa tim se nije složio Adnan Orahovac koji je, samo što je počela da teče sudijska nadoknada, iskoristio centaršut Flavija i glavom sa pet metara donio Podgoričanima tri nova boda.

"Čestitam mojim fudbalerima na odličnoj igri i velikoj želji. Inače, utakmica je bila odlična sa dosta uzbuđenje i golova. Nažalost nismo bili skoncentrisani u posljednjim trenucima što nas je koštalo boda, ali me današnja partija ohrabruje za naredne mečeve", kazao je nakon susreta trener Jedinstva Dušan Jevrić.

Jedinstvo - Budućnost 2:3 (0:2)

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca 1.200. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Petrović u 53. i Rosić u 75. minutu za Jedinstvo, a Adrović u 31. Flavio u 47. i Orahovac u 90+1 minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Radulović i Đurović (Jedinstvo), Agović (Budućnost).

Jedinstvo: Aković 6, Gordić 6, Vojinović 6,5, Rosić 6,5, Garić 6, Radulović 6, Drašković (Boričić) (Kasumović 5,5), Đurović 6,5, Raičević 6, Čindrak 6, Petrović 7.

Budućnost: Agović 6, Kamberović 6, Tomković 6, Orahovac 7, Peković 6, Flavio 7,5, N. Vukčević 6,5, M. Vukčević 6,5 (Cmiljanić), Adrović 7, Radonjić 6,5, Mugoša 6,5 (Raičković).

Bonus video: