Budućnost u Grblju po osmu uzastopnu pobjedu

"Čeka nas težak meč, Grbalj će baš kao i sve ostale ekipe dati 100 odsto protiv nas. Mi ćemo pokušati da nametnemo naš ritam", kaže Adrović.
0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2012. 08:56h

Budućnost ide u Grbalj po osmu uzastopnu pobjedu koja bi, baš kao i na prethodnom gostovanju u Beranama, trebalo sa sobom da povuče još jednu, rekordnu devetu, jer Podgoričane naredne subote čeka nešto lakši meč protiv Mladosti kod kuće.

Još se nije dogodilo da ekipa sa takvim pobjedničkim nizom u trećem krugu ne osvoji šampionsku titulu. Eto zbog čega je današnje gostovanje u Radanovićima možda i ključno za ekipu Miodraga Radulovića.

U slučaju još dvije pobjede, trebalo bi da se dogodi presedan pa da Podgoričani ne osvoje prvu titulu od 2008. godine, a tek drugu u istoriji.

Ipak, do kraja je još sedam kola, a prednost u odnosu na Rudar samo tri boda. Dakle, može da se istopi za jedan vikend. Pod Goricom su zbog toga oprezni:

"Rudar nas prati u stopu i daće sve od sebe da ostane u trci do kraja. Mi, sa druge strane, želimo da riješimo sve prije međusobnog duela u posljednjem kolu. Ne znam šta će dogoditi, ali nema potrebe da ne vjerujemo da će biti tako - u formi smo, igramo sve bolje, vezali smo sedam pobjeda, ako zabiježimo i osmu bićemo jedan korak bliže titulu, ali opet ne baš blizu, jer ima dosta do kraja", kaže napadač i najbolji strijelac lige Admir Adrović.

Budućnost je prošle godine, takođe u aprilu, porazom u Radanovićima izgubila prvo mjesto nakratko preuzeto od Mogrena, a potom i borbu za titulu. Može li sada da se dogodi suprotno?

"Nećemo danas osvojiti titulu, ali bi nam tri boda značajno pomogla u tom cilju. Čeka nas težak meč, Grbalj će baš kao i sve ostale ekipe dati 100 odsto protiv nas. Mi ćemo pokušati da nametnemo naš ritam", dodaje Adrović.

Grbalj je prošle godine imao Srđana Radonjića, koji je namjestio jedini gol protiv Budućnosti. Radonjić je danas adut više Budućnosti ka šampionskom cilju.

"Imamo puno aduta, dosta fudbalera iz naše ekipe može da postigne gol. Vjerujem da će neko da proradi. Nije bitno ko, značajna su samo tri boda", zaključuje Adrović, koji je prvi gol za Budućnost postigao baš u Radanovićima, u pobjedi od 3:1 u prvom dijelu sezone.

Grbljanima po tradiciji ne fali motiva protiv Budućnosti, a današnji okršaj sa liderom poslužiće ekipi iz Radanovića da sagleda kolike su joj mogućnosti u finišu sezone. Ekipa Aleksandra Nedovića u minulom kolu doživjela je minimalan poraz od Rudara pod Golubinjom.

"Motiv je veliki, igramo protiv lidera na svom terenu. Protiv Rudara smo pružili dobru igru, naša forma je zadovoljavajuća. Ne možemo da prijetimo Budućnosti, ali pozitivna okolnost je što ne možemo ništa da izgubimo. Sa druge strane, puno bismo dobili ukoliko osvojimo bod ili sva tri. Budućnost je glavni kandidat za titulu, stiže motivisana, sa pobjedničkim ambicijama. Oni su u odličnoj seriji i svjesni da bi svaki kiks mogao da ih košta. Gosti će igrati agresivno, ali i mi smo motivisani, spremni smo da odigramo borbeno, da se nadigravamo", rekao je 20-godišnji štoper Grblja Zoran Mikijelj, koji će kao i u prethodnom meču u Pljevljima nositi kapitensku traku.

Grbalj - Budućnost

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 16.30 časova.

Grbalj (4-3-2-1): M. Radulović - Janković, Carević, Mikijelj, Bogdanović - Mićić, Jovanović, N. Radulović - Kajević (Lađić), Pepić (Nikolić) - Kaluđerović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Bošković, Kojašević - Adrović, Radonjić.

Bonus video: