Budućnost u magli

Skoro 30 dana nakon najvećeg udarca u istoriji kluba, nedobijanja licence za nastup u Evropi, budućnost Budućnosti je u magli – u bukvalnom smislu
67 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2013. 20:05h

Umjesto za Evropu, koju su fudbaleri izborili na terenu, Budućnost je propustom administracije danas počela pripreme za - domaći šampionat.

Baš takav je i bio početak, sve osim evropski – treneru Radisavu Dragićeviću javila se hrpa omladinaca, juniora, neafirmisanih fudbalera, uz samo nekoliko igrača koji su iznijeli teret osvajanja Kupa i drugog mjesta u prvenstvu prošle sezone.

Admir Adrović i Flavio već treniraju sa drugim klubovima, Pandurijem i Interom iz Bakua, Stefan Mugoša čeka odgovor FC Tokija, a čak još šestorici drugih fudbalera je istekao ugovor, svi su slobodni u izboru nove sredine.

Da li će nekom biti ponuđen nastavak saradnje, da li će uopšte biti pojačanja, ne zna se dok se ne formira nova uprava kluba.

Ne zna se čak ni da li će ostati trener Dragićević. Skoro 30 dana nakon najvećeg udarca u istoriji kluba, nedobijanja licence za nastup u Evropi, budućnost Budućnosti je u magli – u bukvalnom smislu.

"Tek kada se konstituiše Upravni odbor, moći ćemo da pričamo o ciljevima. Tek nakon toga znaće se kakvi su planovi, da li će biti pojačanja, da li su novi ljudi u upravi uopšte zadovoljni stručnim štabom i radom mene kao trenera. Iskreno se nadam da će odgovor doći što prije, a do tada nam ne preostaje ništa drugo nego da radimo najbolje što možemo. Ekipa za sada djeluje neiskusno, jer je puno mladih fudbalera, ali vidjećemo kako će se odvijati stvari", rekao je Dragićević.

Trener Podgoričana je priznao da je trenutna situacija u klubu "neobična za nivo Budućnosti".

"Razočarani smo što ne igramo Evropu, jer to smo zaslužili na terenu. Situacija je komplikovana, ali nadam se da će klub pronaći rješenje i izaći iz svega sa što manje posljedica. Moramo da budemo strpljivi i čekamo bolje dane", zaključio je Dragićević.

U narednih 10 dana ekipa će trenirati u Podgorici, nakon toga je planiran odlazak na pripreme u Berane. Ali, ni to nije sigurno...

Galerija

Bonus video: