Budućnost vraća Sanibala Orahovca

- Orahovac je izuzetan fudbaler i izuzetna ličnost, mislim da bi svojim iskustvom i autoritetom mnogo značio našim mladim fudbalerima - kazao je sportski direktor Budućnosti Nebojša Jovović.
294 pregleda 0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Orahovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2011. 17:20h

Sanibal Orahovac, nekadašnji talenat Budućnosti, napadač koji je u minulih deset godina nosio dresove Crvene zvezde, portugalske Vitorije Gimaraeš i njemačkih klubova Karlsruea, Erzgerbirgea, Vehena i Frankfurta, na korak je od povratka u podgorički klub.

- Orahovac je izuzetan fudbaler i izuzetna ličnost, mislim da bi svojim iskustvom i autoritetom mnogo značio našim mladim fudbalerima, koji bi uz njega još bolje statasli - kazao je za "Vijesti" sportski direktor Budućnosti Nebojša Jovović.

Orahovac, koji ima 32 godine, bio je bez kluba u prvoj polusezoni, a nedavno je pokušao da dogovori angažman u Kini. Jovović ističe da je njegov dolazak u Budućnost jako blizu, ali da još neke stvari moraju da budu defininisane.

- Sa Orahovcem smo u svakodnevnom kontaktu i vjerujem da ćemo se uskoro dogovoriti.

Iskusni napadač pojačao bi napad Budućnosti, s obzirom na to da je "već viđeni" dolazak Đorđija Ćetkovića sve manje izvjestan.

A uprava Podgoričana juče se dogovorila da makar do ljeta nastavi saradnju sa bekom Slobodanom Mazićem, koji prvobitno bio na transfer listi, ali će ipak i dalje nositi plavo-bijeli dres.

- Mazić ima ugovor sa klubom i nakon razgovora pronašli smo model da ostane. U pitanju je izuzetan momak i izuzetan profesionalac. Od njega na proljeće očekujemo da vrati onaj nivo igre koji je imao prošle sezone - rekao je Jovović.

Sa Orahovcem će vjerovatno biti zaključena lista pojačanja Budućnosti za zimski prelazni rok, iako nije isključeno da se do 24. februara pojavi još neko ime.

Klub su za sada pojačali vezni fudbaler iz Kameruna Frank Mišel Onguene (potpisao ugovor na tri i po godine) i defanzivac Ilija Radović (potpisao na 18 mjeseci).

U "pojačanja" takođe mogu da se svrstaju Ivan Vuković i Abraham Kudemor, koji će vjerovatno nositi dres Budućnosti i u drugoj polusezoni.

Budućnost u ponedjeljak odlazi na sedmodnevne pripreme Ulcinj, nakon čega se seli u Hercegovinu, u Međugorje, gdje će ostati 14 dana.

Bonus video: