Budućnost želi da nastavi niz, Brnović: Pobjeđujemo, a ne igramo najbolje što znamo

U duelu sa Zetom (nedjelja, 19 sati) žele da nastave niz, da se učvrste na vrhu i da još jednom pokažu da ih ne zanima ništa drugo sem titula
1410 pregleda 2 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo PRELEVIC
Branko Brnović, Foto: Savo PRELEVIC

Fudbaleri Budućnosti u seriji su od četiri pobjede, jedini imaju maksimalan učinak na startu sezone.

U duelu sa Zetom (nedjelja, 19 sati) žele da nastave niz, da se učvrste na vrhu i da još jednom pokažu da ih ne zanima ništa drugo sem titula.

“Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, u dobroj smo seriji, ali ne smijemo da pletimo - da bismo skočili moramo da budemo sa obje noge na zemlji. Svaku utakmicu ćemo igrati kao da je odlučujuća”, rekao je Miloš Mijić, najbolji igrač Budućnosti prošle sezone, koji još nije u pravoj formi.

“Dok drugi momci daju golove, ja sam tu da se radujem sa njima. Šalu na stranu – forma varira tokom sezone, nisam zadovoljan mojom, ali vjerujem da ću kroz utakmice da se vratim i da budem onakav kakav sam bio prošle sezone”, kazao je Mijić.

Zeta je neugodan rival, mladi tim Dejana Roganovića nema rezultatski pritisak, a prethodnih sezona je znao da iznenadi pod Goricom – Budućnost, naime, nije savladala Zetu na posljednja tri meča na domaćem terenu.

“Čvrsta su ekipa, od trojice igrača koji su prošle sezone držali ekipu ostao je Milojko, oko koga se sve vrti. Moramo da budemo strpljivi, najvažnije je da pobijedimo ovu i narednu utakmicu, da dočekamo pauzu sa šest pobjeda, a onda da vidimo Budućnost kakva je bila od januara do juna – napadačku, sa dosta golova i šansi”, kazao je Branko Brnović.

Trener Budućnost kaže da njegov tim ne igra slabo, što se, kako kaže, provlači u fudbalskoj javnosti.

“Četiri pobjede i 11 golova – do takvog učinka se ne dolazi slabom igrom. Ne igramo slabo, već ne igramo onako kako možemo i kako bi trebalo da igramo. Dobro je da ne igramo najbolje što znamo, a pobjeđujemo”, rekao je Brnović.

S obzirom na to da je jasno da će Budućnost i Sutjeska voditi borbu za titulu, kiksevi u duelima sa tzv. manjim timovima mogu da budu korak nazad u šampionskim ambicijama.

“Biće interesantno prvenstvo. Imamo dvije ekipe koje su dominantne, ali rivale koji mogu da iznenade. Mi nikada nećemo biti zadovoljni, recimo, kada osvojimo bod, bilo to protiv Sutjeske, bilo protiv posljednjeg na tabeli, ali znamo da je nemoguće pobijediti svaki meč”, kazao je Brnović.

Budućnost će sjutra igrati bez Božovića i Stojiljkovića, kao i od ranije povrijeđenog Vujačića.

Bonus video: