Budvani osvojili Pljevlja i stigli na korak od titule

Iako su bili slabiji rival, fudbaleri Mogrena stigli do krucijalnih bodova golom Ćulafića u 53. minutu. Milačić: "Blizu smo".
0 komentar(a)
Budvani, Foto: Boris Pejović
Budvani, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.05.2011. 19:08h

Nekad za pobjedu, pa čak ni za remi, nije dovoljno ni ako od 90 minuta makar 80 provedeš na protivničkoj polovini, stvoriš bar pet zrelih šansi, pogodiš stativu, izvedeš osam kornera - tako je utakmica pod Golubinjom izledala iz perspektive Rudara.

Iz perspektive Mogrena - desilo se jedna jedina prava akcija, jedno jedino precizno dodavanje i laka egzekucija, pa da Budvani ne samo savladaju domaćina, već i da dođu na milimetar od druge titule crnogorskog šampiona. Zato im je potreban ili bod protiv Budućnosti u narednom kolu, ili, ako ne uspiju da ga osvoje, pobjeda nad Mornarom u posljednjem kolu šampionata.

Mogren se, dakle, provukao u Pljevljima, i po svemu viđenom za 90 minuta nije zaslužio da osvoji tri boda.

Kao na filmskoj traci ređala su se uzbuđenja u prvom poluvremenu, isključivo u šesnaestercu gostiju. Počelo je u petom minutu udarcem Ivice Jovanovića, nastavilo volejom Usenija u 15, pa bombom Igora Ivanovića u 19. minutu kada je lopta prohujala kraj lijeve stative nemoćnog Popovića. Opet je probao Useni u 33, pa Brnović šest minuta kasnije (oba puta dobro intervenisao visoki golman Budvana), da bi Useni u 43. majstorski šutirao sa 16 metara i već savladao Popovića ali je lopta umjesto mreže pogodila stativu. Nisu se uzbuđenja ni stišala, a Jovanović je pogodio spoljni dio mreže.

Eto, u tom ritmu je proteklo 45 minuta. Mogren se branio, grčevito, nekada i sa svih 11 fudbalera, i uspio da sačuva mrežu.

Nastavak je počeo slično i kada se očekivalo da Pljevljaci konačno materijalizuju bolju igru i povedu, zatresla se njihova mreža. Jedini trenutak inspiracije lidera i vjerovatno novog prvaka, u 53. minutu, bio je dovoljan da konačno slavlje. Matić je majstorski provukao loptu kroz odbranu domaćina, Ćulafić je izbjegao ofsajd, utrčao u kazneni prostor, zaobišao Mijatovića i pogodio za 0:1.

Tada je nastupio jedini, petnaestominutni period kada je, zahvaljujući zbunjenosti „rudara“, budvanska odbrana mogla da predahne. I odmarala je do 68. minuta i zicera za Miroja Jovanovića i blokade Nuhija, Brnović je šutirao u 74. i 78. minutu, korneri su se ređali jedan za drugim, bezbroj centaršuteva otišlo je u gostujući šesnaesterac, ali izjedanačenje je izostalo. Batak, Simović i ostali iz Mogrenove odbrane dobro su iskontrolisali svaku takvu situaciju.

Na drugoj strani sve dileme mogli su da otklone Ranđelović i Zec u kontri dva na jedan, ali je odlično intervenisao mladi Kljajević. Sve u svemu, ostalo je da se jedni raduju važnim bodovima, a drugi da žale što vrlo dobra partija nije nagrađena onako kako je zaslužila - trijumfom.

Milačić: Sada smo zaista blizu

Nebojša Vignjević, trener Rudara: "Zadovoljan sam kako smo igrali, skoro čitavo vrijeme bili smo mnogo bolji rival, a veliki broj promašenih šansi pripisujem nedostatku sreće. U prvom poluvremenu Mogren se praktično nije ni vidio, gol je visio u vazduhu, i stativa ih je spašavala, zaista mislim da smo apsolutno zaslužili da na odmor odemo makar sa minimalnom prednošću. I eto desilo se da samo jedna lopta prođe zadnju liniju i da primimo gol. Žao mi je što još jednu dobru partiju u nizu, nismo krunisali pobjedom, ali i vjerujem da nam, ako ovako nastavimo, Kup ne može izmaći".

Branislav Milačić, trener Mogrena: "Bili smo maksimalno borbeni i disciplinovani, jer smo samo na taj način mogli parirati Rudaru koji je svih 90 minuta demostrirao svoju prepoznatljivu igru. Priznajem da smo, naročito u prvom poluvremenu, imali dosta sreće, sačuvali smo mrežu u mnogo opasnih situacija, uspjeli da održimo aktivan rezultat i da u nastavku iskoristimo prvu pravu priliku i dobijemo utakmicu. Sada smo zaista blizu osvajanju titule mada, naravno, nije još sve gotovo. Ali ova tri boda iz Pljevalja su, možda i kapitalna".

Rudar - Mogren 0:1

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.700. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Veselin Radunović (Nikšić). Strijelac: Ćulafić u 53 minutu. Žuti kartoni: Igumanović i B. Ivanović (Rudar), Matić (Mogren).

Rudar: Mijatović -, I.Jovanović 6,5, Adžić 7, Useni 7 (Popović), Brnović 7, B. Ivanović 7, Kljajević 7, Igumanović 7, Francišković 7, I. Ivanović 6,5 (Mićić), M. Jovanović 6,5 (Lutovac).

Mogren: Popović 7, Nuhi 7, Simović 7, Batak 7, Đokaj 6, Mirković 6,5, Jovanović 6, Matić 7 (Bakić), Ćulafić 6,5, Ranđelović 6, Vujović 6 (Zec 6).

Bonus video: