Rival OFK Titograda - bugarska armija sa tri zvjezdice

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov jedan je od vlasnika CSKA
2864 pregleda 3 komentar(a)
Navijači CSKA iz Sofije, Foto: CSKA Sofia
Navijači CSKA iz Sofije, Foto: CSKA Sofia
Ažurirano: 18.06.2019. 21:57h

CSKA iz Sofije, rival OFK Titograda u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, istorijski je najveći bugarski klub - čak 31 titulu nacionalnog prvaka imaju "armejci".

Treću zvjezdicu na dresu prišili su 2005. godine, posljednju titulu osvojili su 2008, a onda su morali da se „sklone” finansijski moćnijem Ludogorecu, koji je prvak Bugarske čak osam godina zaredom.

CSKA, međutim, želi da vrati primat, u finansijski neravnopravnoj borbi najbliži je bio prošle sezone, koju je završio na drugom mjestu sa pet bodova manje.

Jedan od vlasnika kluba (ima 20 odsto akcija) je najveći bugarski fudbaler svih vremena i najveća legenda kluba, Hrsto Stoičkov.

OFK Titograd, koji želi da podmladi tim ovo ljeta, autsajder je protiv CSKA.

„Neće biti lako, puni su bugarskih reprezentativaca, ali i stranaca, od Brazilaca, preko Portugalaca...”, kaže kapiten Titograda Mirko Raičević.

Nepovoljan žrijeb, ali teško da je moglo bolje...

„Mi smo priželjkivali Radnički iz Niša, ali nismo željeli ni dalek put u Kazahstan. CSKA je svakako favorit, mi smo prije tri ljeta osjetili snagu Ludogoreca, a ovo je približno dobra ekipa kao oni. Rasterećeni smo”, dodaje Raičević.

Supertalentovani bugarski reprezentativac, 23-godišnji Kiril Despotov i Brazilac Maurideš Roke Žunior bili su prošle sezone najbolji strijelci CSKA.

„Nema lakih protivnika, a Crnogorci su muškarci sa karakterom, izuzetno su borbeni. Čeka nas težak dvomeč, ali želim da se pokažemo na prvoj utakmici na našem stadionu, kako bi nam bilo lakše u revanšu. Želimo u grupnu fazu Lige Evrope, ali idemo redom”, kazao je trener CSKA Dobromir Mitov, koji je dugo radio u tandemu sa Ljupkom Petrovićem.

"Armejci" su prošle sezone eliminisani u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Kopenhagena.

Igraju na starom stadionu Bugarske armije, kapaciteta 20 hiljada mjesta. Tu će se igrati prvi meč, 11. jula, revanš je pod Goricom sedam dana kasnije.

Bonus video: