Bulatović: Ne polemišem sa čovjekom koji mora da ide po mišljenje

Ne želim da ulazim u polemiku sa čovjekom koji ne zna šta priča, koji uopšte ne zna zašto je u klubu, koji po mišljenje mora da ide kod svog mentora", kazao je Vlado Bulatović.
141 pregleda 0 komentar(a)
Vlado, Foto: Savo Prelević
Vlado, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2011. 20:39h

"Nikada u karijeri nisam komentarisao rad svojih prethodnika u klubu, jer mi elementarna kultura nije dozvoljavala da to radim. I kada sam otišao iz Budućnosti, zbog neslaganja sa predsjednikom koji je smatrao da zna da radi posao bolje od mene, otišao sam bez riječi. To što su neki sada dali sebi za pravo da komentarišu moj rad u klubu, a da se pri tome služe neistinama i lažima, je u najmanju ruku ružno, prizemno i nekulturno", kazao je "Vijestima" bivši sportski direktor Vlado Bulatović, iritiran izjavama izvršnog direktora kluba Budimira Miranovića, koji ga je proglasio glavnim krivcem za lošu politiku kluba u prvoj godini ere Tomislava Čelebića.

Bulatović je otišao iz Budućnosti u decembru prošle godine, baš zbog neslaganja sa predsjednikom Upravnog odbora Čelebićem.

"Ima ona poslovica koja kaže da nije važno šta je rečeno, već ko je rekao. Ne želim da ulazim u polemiku sa čovjekom koji ne zna šta priča, koji uopšte ne zna zašto je u klubu, koji po mišljenje mora da ide kod svog mentora, a da pritom taj mentor ni sam sebi ne može da bude mentor", kazao je Vlado Bulatović.

Miranović je juče izjavio za "Vijesti" da za prvih 18 mjeseci mandata Toma Čelebića u klubu "svako nosi svoj dio krivice, a da najveća ide na teret sportskog direktora i trenera".

"Kažem da neću da polemišem sa čovjekom koji ne zna zašto je u klubu, koji nikad nije imao svoj stav, već ga je mijenjao od Upravnog odbora do Upravnog odbora. Mnogo mi je draže, i ljepše, da ono što mislim kažem čovjeku u lice, kada ga sretnem, nego da se prepisujem preko novina. Iritiran sam nekoreknošću, zato sam i pristao da pričam, inače ne bih, zbog ugleda kluba u kojem sa radio. Jer, ako se radi o pravom klubu, onda takve stvari moraju da ostanu između četiri zida, a ne da se iznose u novinana".

Miranović je kazao je da je Budućnost u sezoni 2009/10 previše vezala za menadžere i agencije, da je bila filijala beogradskog pašaluka, a da su u klub dolazili straiji fudbaleri koji se nisu zadržavali puno, sve zbog menadžerskih provizija.

"Znate kako, neko je morao da bude kriv. Pa i nije problem da ja budem kriv, ali da to bude potkrijepljeno činjenicama, a ne lažima i neistinama", rekao je Bulatović i u nekoliko rečenica sažeo svoj rad u klubu:

"Dok sam ja bio sportski direktor, Mazić je kupljen za 20 hiljada eura, i to u pet rata, da bi kasnije Đikanović plaćen 30 hiljada, takođe u beskonačno rata. To su dva jedina fudbalera za koje je Budućnost, dok sam ja bio sportski direktor, platila obeštećenje. Za fudbalere je potrošeno ukupno 50 hiljada eura u tri prelazna roka!? Nemoguće je na taj način osvojiti titulu. Neću da govorim kolko su u isto vrijeme potrošili Rudar i Mogren. Dakle, sve se svelo na traženje fudbalera koji su bili besplatni, koji nemaju obeštećenje. I to je bio jedini motiv dovođenja fudbalera", kazao je Bulatović, demantujući su potpisivani ugovori sa menadžerskim agencijama.

"Ne samo da nismo potpisivali ugovore se menadžerskim agencijama, već smo zabranili dovođenje i pregovore s igračima koji imaju menadžera".

Bulatović ističe da je klub dok je on bio sportski direktor ostvario rekordan transfer.

"Prodaja Bećiraja Dinamu jedna je od najvećih zarada od prodaje igrača u istoriji kluba. Takođe, insistirao sam da Vukovića istrpimo do kraja, znajući o kakvom se fudbaleru radi. Ovih da je jasno da je to bila prava odluka. Eto, ja stojim iza toga, za razliku od pojedinih koji ne mogu da stanu iza jedne večere".

Bulatović kaže da je Budućnost klub za koji je uvijek bio emotivno vezan.

"Budućnost je jedini tim sa kojim sam bezrezervno sarađivao, u kojem god da sam klubu bio. Znaju to bivši predsjednici Budućnosti, od Zorana Božovića, Mikana Zeca, Marka Radunovića, Baćka Pavlovića, pa sve do Vladana Vučelića i Kema Đečevića. A ljudi koji sada pričaju, tada nisu ni znali gdje je stadion".

Bulatović, na kraju, zaključuje:

"Drago mi je da navijači znaju ko je kakav bio svih ovih godina".

Bonus video: