Burzanović se vratio, trenira u Budućnosti

Burzanović će trenirati sa ekipom Budućnosti, kako bi do januara ostao u formi. Tada će potražiti novi inostrani angažman.
94 pregleda 0 komentar(a)
burzo_1, Foto: S. PRELEVIĆ
burzo_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 15.11.2011. 00:04h

Igor Burzanović završio je dvogodišnju misiju u japanskoj Nagoji, od juče je ponovo u Crnoj Gori, na treninzima sa svojim matičnim klubom, ekipom Budućnosti.

Burzanović se sa klubom koji predvodi Dragan Stojković Piksi nije dogovorio o produžetku aktuelnog ugovora, koji ističe u decembru.

Zbog toga je spakovao kofere i sletio u Podgoricu, tri kola prije kraja šampionata u kojem se Nagoja bori da odbrani titulu. „Grampusi” su treći na tabeli, ali imaju samo tri boda manje od vodeće Kašive, te jedan manje od Gamba Osake.

Burzanović je za dvije godine na Dalekom Istoku stigao da osvoji titulu šampiona, prvu u klupskoj istoriji, ali i da doživi tešku povredu ligamenata koljena.

Ukupno je odigrao 62 utakmice i postigao 10 golova, od kojih većinu u prvoj, šampionskoj sezoni. Posljednji meč odigrao je prije tačno mjesec protiv Gamba Osake, kada je ušao u samom finišu.

Burzanović će trenirati sa ekipom Budućnosti, kako bi do januara ostao u formi. Tada će potražiti novi inostrani angažman.

Opcija povraka pod Goricu nije realna, iako se Burzanović već jednom vraćao, 2009. godine, kada je pola sezone proveo u Budućnosti kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

Burzanović je odigrao i osam mečeva za reprezentaciju Crne Gore (postigao dva gola), ali je otpisan nakon sukoba sa bivšim selektorom Zoranom Filipovićem i vrhom Fudbalskog saveza u junu 2009. godine.

Nedugo potom je sa priprema Crvene zvezde otišao pravo u Japan i potpisao ugovor sa Nagojom.

Bonus video: