CAF traži novog domaćina Kupa afričkih nacija

0 komentar(a)
Afrička fudbalska konfederacija, Foto: Wikipedia
Afrička fudbalska konfederacija, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.10.2014. 10:55h

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) zatražila je od Južne Afrike i Gane da odgovore da li su u mogućnosti da u kratkom roku pripreme organizaciju Kupa afričkih nacija 2015. godine, saopšteno je danas u Johanesburgu.

Izvor blizak tom pitanju izjavio je Frans presu da je generalni sekretar CAF Išam el Amrani taj zahtjev uputio vlastima nekoliko afričkih država.

"U slučaju da Maroko odbije da zadrži organizovanje prvenstva u predviđenom roku, CAF bi želio da zna da li su vaše Federacije voljne i u mogućnosti da organizuju Kup afričkih nacija 2015. godine", navodi se u Amranijevom pismu.

Ukoliko CAF dobije nekoliko pozitivnih odgovora, Izvršni odbor će sprovesti žrijeb koji će odrediti domaćina, dodaje se u pismu.

Maroko je 10. oktobra zatražio odlaganje Kupa afričkih nacija zbog epidemije ebole u zapadnom dijelu Afrike.

CAF je sjutradan odgovorio da će turnir biti održan u predviđenom roku, od 17. januara do 8. februara, ali nije navedeno da li Maroko ostaje domaćin tog najvećeg sportskog događaja u Africi.

Afrička fudbalska konfederacija navela da će o tome raspravljati na sastanku Izvršnog odbora, 2. novembra u Alžiru.

Više od 4.500 osoba umrlo je od ebole na zapadu kontinenta, prvenstveno u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Gvineja i Sijera Leone će u kvalifikacijama kao domaćini utakmice igrati van zemlje, dok je Liberija već eliminisana.

Južna Afrika je bila domaćin prvenstva 2013. godine, a Gana je organizovala Kup afričkih nacija tri puta - 1963, 1978 i 2008. godine.

Bonus video: