Ćavi Alonso oživio Real

Spasilac je bio Ćavi Alonso koji je u 54. minutu sa ivice kaznenog prostora matirao Viktora Valdesa i tako nadu Realu da može do Superkupa produžio do srijede.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 22:42h

Pitanje je može li Real Madrid da odigra bolje protiv Barselone nego što je to bio slučaj u prvom meču Superkupa Španije. Pitanje je i može li Lionel Mesi da pruži manje od onoga na „Bernabeuu”.

Konačnih 2:2 u Madridu, tačnije, govore da Real pomalo i pati od tog kompleksa snage Barse, jer je u prvom meču tim Žozea Murinja bio taj koji je stvarao šanse, držao loptu, stopirao „blaugranu” ne dozvolivši joj da šutne na gol prvih 25 minuta... Ali i Real je uspio da se na kraju čak, iz te najbolje igre, spasava poraza i novog šamara pred svojim navijačima.

Spasilac je bio Ćavi Alonso koji je u 54. minutu sa ivice kaznenog prostora matirao Viktora Valdesa i tako nadu Realu da može do Superkupa produžio do srijede. Tada je zakazan revanš na „Nou Kampu”, a ako ne bude promjena počeće u pomalo čudnom terminu - od 23 časa.

"Rezultat nije najpovoljniji, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni igrom. Imamo tri dana da popravimo neke stvari i da pokušamo da uzmemo trofej. Favorit? Nebitno je ko je favorit, imamo još 90 minuta", rekao je Alonso.

Real je rano poveo, pogodio je Mesut Ozil poslije asistencije Karima Benzeme, ali je onda Barsa dva puta ozbiljnije prešla centar i to je bilo to - prvo evrogol Davida Vilje, potom i solo akcija Mesija su za tren natjerali Murinja da se nervira pored terena.

„Alonso održao Real u životu”, napisala je „Marka”, dok je „As” konstatovao da je Murinjova provjera pred početak sezone potpuno uspjela.

U dresu Barse je debitovao i Aleksis Sančes koji je stigao iz Udinezea.

"Zadovoljni smo, ali moramo sve da potvrdimo u revanšu. Želimo ovaj trofej, a znam da možemo da odigramo mnogo bolje nego u ovom meču", kazao je Čileanac.

Real i Barselona su četiri puta u istoriji igrali Superkup Španije i katalonski klub nijednom nije slavio kada se sastajao sa velikim rivalom.

Bonus video: