Ćavi rekao zbogom reprezentaciji

Ćavi je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Španije prilikom osvajanja Svjetskog prvenstva 2010. godine i dva vezana prvenstva Evrope (2008. i 2012. godine)
0 komentar(a)
Ćavi, Foto: Beta/AP
Ćavi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2014. 13:28h

Vezni fudbaler Barselone, Ćavi, izjavio je da je završio reprezentativnu karijeru.

- Odlučio sam da napustim nacionalni tim. Moje vrijeme je prošlo - rekao je Ćavi i dodao: - Zahvalan sam svima u savezu. Bilo mi je prelijepo tokom svih ovih godina sa toliko uspjeha.

Ćavi je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Španije prilikom osvajanja Svjetskog prvenstva 2010. godine i dva vezana prvenstva Evrope (2008. i 2012. godine).

"Furija" je na ovogodišnjem Mundijalu u Brazilu doživjela veliki neuspjeh time što nije prošla grupnu fazu, nakon čega je 34-godišnji fudbaler odlučio da se posveti klupskoj karijeri, te prepusti mlađim kolegama minutažu u nacionalnom dresu.

- Odlazim ponosan i želim im (kolegama iz reprezentacije) sve najbolje. Sada ću ih gledati kao navijač.

Ćavi je trebalo da napusti katalonski klub ove sezone, međutim odluku je promijenio na nagovor Luisa Enrikea.

- Želim da ljudi razumiju da sam mislio da je moje vrijeme u Barseloni isteklo. Bio sam veoma razočaran i zato sam odlučio da napustim Barsu, ali ta odluka je bila prenagljena. Luis Enrike i Zubi (sportski direktor Andoni Zubizareta) su me ubijedili da još mogu biti koristan. Prošlu sezonu sam završio razočaran, nisam se osjećao korisnim ni Barseloni ni Španiji. To su bila najveća razočaranja u mom životu - zaključio je jedan od najboljih kreatora igre na svijetu.

Ćavi je za nacionalni tim odigrao 133 meča i postigao 13 golova.

Bonus video: