Čekaju se protivnik, Gaga i pojačanja

Prva lasta po svemu sudeći biće Đorđije Šušnjar napadač novosadske Vojvodine, a nije isključena mogućnost da kraj Bistrice stigne i Žarko Korać napadač Zete
15 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.06.2013. 12:58h

Za fudbalere Sutjeske završen je odmor – pripreme za nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona nikšićki "plavo-bijeli" otpočeli su najprije zagrijavanjem u teretani, a u poslijepodnevnim satima odrađen je i drugi trening na travnatom tepihu.

U ovom trenutku još uvijek nije kristalno jasno na koga će u novoj sezoni moći da računa trener Sutjeske Dragan – Gaga Radojičić, koji će se pripremama priključiti za dva dana.

U ovom trenutku, kako kažu, sve jepodređeno odgovarajućoj destinaciji za organizovanje priprema.

"Preokupirani smo ovih dana radovima na stadionu, ali i traganjem za najboljim mjestom za organizovanje priprema. Vrlo brzo će se znati gdje se Sutjeska seli na dvije sedmice, da li će to biti Tara, Zlatibor ili možda Kosjerić", riječi su Jovana Gardaševića.

Kako nezvanično saznajemo Sutjeska će za evropska iskušenja angažovati dva-tri provjerena fudbalera. Prva lasta po svemu sudeći biće Đorđije Šušnjar napadač novosadske Vojvodine, a nije isključena mogućnost da kraj Bistrice stigne i Žarko Korać napadač Zete.

Kada su u pitanju odlasci prvi igrač koji bi mogao napuštiti šampiona je defanzivac Igor Ćuković, koji se nalazi na meti Partizana.Da li će do dogovora doći znaće se narednih dana…

Pripreme su počeli: Ivan Janjušević, Boris Bulajić i Marko Radović (golmani), Dejan Ognjanović, Bojan Drinčić, Nikola Popović, Nemanja Kosović, Milorad Krivokapić, Igor Ćuković, Nikola Stijepović, Vojkan Višnjić, Stefan Zogović, Petar Čolaković, Vladimir Jovović, Miloš Stevović, Darko Karadžić, Jovan Nikolić, Andrija Pejović, Petar Perošević, Stefan Stefanović, Darko Isidorović, Miloš Vučić, Jovan Vujović, Stefan Đajić, Vladan Karadžić, Nikola Vučinić i Igor Poček, a za koji dan pridružiće im se Đorđije Ćetković i Srđan Bečelić.

Nikšićani i željno iščekuju protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kojeg će dobiti na žrijebu u Nionu 24. juna.

Od Seltika do Helsinkija

Opseg mogućih rivala crnogorskog šampiona je raznovrstan: od superatraktivnog Seltika iz Glazgova, preko članova nekadašnje velike četvorke jugoslovenskog fudbala (Dinamo Zagreb, Partizan), bivšeg evropskog šampiona Stueaue, do manje atraktivnih ali jednako teških timova poput Legije iz Varšave, Viktorije Plzenj, BATE Borisova, Slovana iz Bratislave, Šerifa, Maribora, Moldea, Helsinkija...

Mogući rivali su još švedski Elfsborg, Makabi Tel-Aviv, litvanski Ekranes, Neftči iz Azerbejdžana i Dinamo Tbilisi iz Gruzije.

Prve utakmice 2. kola kvalifikacija za LŠ igraju se 9. i 10. jula, revanši su sedam dana kasnije.

Bonus video: