Čelik dočekuje Honved: Respekt za protivnika, ali…

Nikšićani su odlučni u namjeri da napadnu rivala, ali i dovoljno odgovorni da povedu računa o sopstvenoj mreži…
3 komentar(a)
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2013. 12:37h

Fudbaleri Čelika u dobrom raspoloženju iščekuju ovogodišnji nastup u Ligi Evrope, gdje će, kako kažu, skenirati Honved i ujedno ostvariti dobar rezultat pred revanš meč koji se igra za sedam dana u Budimpešti.

Ipak, u ovom trenutku sve je podređeno premijernom susretu, koji će po svemu sudeći dati odgovor da li Čelik ima kvalitet da se nosi sa mađarskim velikanom.

Optimizma u “crvenom“ taboru ne nedostaje, što je jako bitno, ali ne i presudno.

"Period koji je iza nas iskoristili smo da se što bolje pripremimo za meč sa Honvedom. Mađari su kvalitetna i mlada ekipa. Ulogu favorita prepuštamo gostima, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Upozorio sam fudbalere da moramo igrati disciplinovano od prvog do posljednjeg minuta. Donekle smo upoznati sa manama i vrlinama rivala. Ipak, najbolje ćemo ga skenirati u toku samog meča. Glavni cilj je da ostvarimo dobar rezultat pred revanš koji igramo u Budimpešti. Protivnika respektujemo, ali ga se ne plašimo. Zadatak nije ni malo lak, ali predaje nema i ne smije biti", rekao je Dejan Miljanić, koji je u odsustvu Slavoljuba Bubanje, zajedno sa Željkom Ćehom pripremao taktiku i tim za današnji meč.

Nikšićani su odlučni u namjeri da napadnu rivala, ali i dovoljno odgovorni da povedu računa o sopstvenoj mreži…

"Mislim da se Honved neće zatvoriti. Pokušaće da postignu gol kako bi sebi olakšali posao u revanšu. Upravo iz tog razloga moramo povesti računa u posljednjoj liniji. Sa druge strane, moramo imati dobru koncentraciju u završnici, jer se propusti skupo plaćaju. U svakom slučaju napašćemo rivala, a da li ćemo uspjeti da nametnemo svoj stil igre, ostaje da se vidi. Na terenu moramo biti jedinstveni, boriti se za svaku loptu, jer pristup zna biti presudan. Jednostavno, moramo ostaviti srce na terenu. Naravno, očekujem da će publika doći u velikom broju i da će biti naš 12. igrač", zaključio je Miljanić.

Fudbaleri Honveda u vrijeme odigravanja meča odradili su juče lakši trening kraj Bistrice, a s obzirom na to da Nikšić nema adekvatne hotelske kapacitete koji bi zadovoljio potrebe Mađara, gosti će na dan meča doputovati iz Podgorice.

Posebne premije

Za plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Čelika imaju posebne premije.

Kako se moglo čuti u dobro obaviještenim fudbalskim krugovima, iznos od 50.000 eura namijenjen je za fudbalere i stručni štab, što je za crnogorske prilike dobra injekcija.

Uspješniji iz dvomeča Čelik – Honved, u narednom kolu odmjeriće snage sa pobjednikom meča Vojvodina – Hibernijans.

Čelik - Honved

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Martin Strombergson (Švedska). Početak u 17.30 časova.

Čelik (4-4-2): Banović - Dubljević, Radović, Vuković, Videkanić - Adrović, Bulajić, Zorić, Jovović - Ivanović, Račić.

Honved (4-4-2): Kemenes - Lovrić, Barat, Canzijan, Alčibade - Dijara, Ignjatović, Martines, Hidi - Nagi, Dijabi

Bonus video: