Čelik primio devetku u Budimpešti

Nakon što su prije 12 mjeseci izgubili 7:0 od Metalurga u kvalifikacijama za LE, Nikšićani su večeras u Budimpešti otišli "dva koraka dalje", izgubili su 9:0 Honveda
81 pregleda 46 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.07.2013. 20:54h

Nije sramota izgubiti od jačeg tima u Evropi, nije sramota ni doživjeti ubjedljiv poraz, ali ono što se dešava sa ekipom Čelika drugu sezonu zaredom može da se opiše samo riječima blamaža, bruka, debakl...

Nakon što su prije 12 mjeseci izgubili 7:0 od Metalurga iz Donjecka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Nikšićani su večeras u Budimpešti otišli "dva koraka dalje", izgubili su 9:0 Honveda na stadionu "Jožef Božik", u ulici koja nosi naziv još jedne legende kluba i svjetskog fudbala Ferenca Puškaša. Mnogo, premnogo, sve i da su za Honved igrala obojica...

"Metalurzi" su prošle sedmice izgubili sa 4:1 od istog rivala na svom terenu, pa se ukupnim rezultatom 13:1, što je ovosezonski rekord u kvalifikacijama za LE, osramoćeni opraštaju od Evrope.

Da 9:0 nije realan odnos snaga na terenu između jednog od vodećih crnogorskih i solidnog mađarskog tima, pokazali su fudbaleri Mladosti, koji su samo tri sata ranije eliminisali Videoton, ekipu koja posljednjih godina predstavlja mnogo značajnije fudbalsko ime od Honveda.

Ali, Čelik očigledno igra neku svoju "Ligu Evrope", jer kako drugačije predstaviti brojku od 24 primljena gola "metalurga" na posljednje četiri evropske utakmice. Prosječno - šest po meču.

Veliki uspjeh i eliminacija banjalučkog Borca na evropskom debiju prošle sezone, iako se desila prije samo 12 mjeseci, već pripada dalekoj prošlost.

Golove za Honved, ako je to uopšte i značajno, dali su Holender u 14, Dijabi u 23, Dijara u 36, Delčeg u 49, Testaridi u 66, 75. i 87, Alčibade u 67. i Kozma u 81. minuta.

Dva od devet golova golman Čelika Zoran Banović prmio je iz penala.

Honved će se u 2. kolu kvalifikacija sastati sa Vojvodinom, koja je eliminsala Hibernijans sa Malte.

Honved - Čelik 9:0 (3:0)

Budimpešta - Stadion: "Jozef Bošik”. Sudija: Džonatan Lardot (Belgija). Strijelci: Holender u 14, Dijabi u 23, Dijara u 36, Delček u 49, Testardi u 66. (iz jedanaesterca), 75. i 87, Alkibiade u 67. i Kozma u 81. minutu.

Honved: Kemenes, Alkibiade, Lovrić, Barat, Ignjatović, Diara, Hidi, Živanović (od 46. Manćini), Holender (od 55. Kozma), Delček, Dijabi (od 61. Testardi).

Čelik: Banović, Vuković, Videkanić, Radović (od 46. Bulatović), Adrović, Zorić, Bulajić, Dubljević (od 20. Bakoč), Jovović, Račić, Ivanović (od 69. Vilotijević).

Bonus video: