Čelik u finalu: Snovi o trofeju sada su stvarnost

"Veliku zahvalnost dugujemo navijačima, divnoj publici i mislim da smo zasluženo u finalu", rekao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.
90 pregleda 0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2012. 20:37h

Fudbaleri Čelika izborili su istorijski uspjeh, plasman u finale Kupa, ubjedljivom pobjedom u revanš polufinala Jedinstva. Prvi put od sticanja nezavisnosti jedan drugoligaš pokušaće da stigne do trofeja.

Izabranici Slavoljuba Bubanje na meču prikazali su dopadljivu igru u revanšu, ali pobjeda je potpuno zaslužena, jer su individualni kvaliteti i nadahnuće pojedinaca bili jači od prednosti Bjelopoljaca od 1:0 iz prvog meča.

Od samog starta domaći su kontrolisali igru i stezali obruč oko defanzivnih Bjelopoljaca. Prva prilika viđena je u 9. minutu - skraćeni korner sa desne strane izveo je Adrović, u petercu je odlično reagovao Radović, čiji je šut završio pored gola. Ono što je propustio na startu, nikšićki drugoligaš nadomjestio je u 14. minutu - Aleksandar Dubljević je pronašao je mladog Darka Zorića, koji odlično namjestio poziciju za šut i preciznim udarcem pogodio „rašlje“ Gujaničićevog gola.

Od tog trenutka vodila se borba za prevlast na sredini terena, bez izglednih prilika. Ipak, do odlaska na odmor Čelik je dva puta zaprijetio. U 34. minutu Bulajić je uputio udarac, ali je Gujanićić odlično reagovao. Samo dva minuta kasnije Kasapi je majstorski šutirao otvorenim dijelom stopala, a čuvar mreže gostiju bravuroznom intervencijom odbio loptu u korner.

"I poslije poraza u prvom meču rekao sam da vjerujem u prolaz, jer sam znao da možemo da slavimo sa dva, tri gola razlike, s obzirom da smo kvalitetniji. To se i dogodilo,tako da sam presrećan. Hvala igračima na divnoj igri, bili su mirni svih 90 minuta. Imali smo pad u prvih desetak minuta nastavka, ali mislim da smo drugim golom sve odlučili. Veliku zahvalnost dugujemo navijačima, divnoj publici i mislim da smo zasluženo u finalu", rekao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Nakon odmora Čelik je djelovao smušeno, što gosti umalo nisu kaznili. Naime, u 57. minutu Vujačić je sa svoje polovine odlično povukao kontru i u pravom trenutku uposlio Draškovića, koji je primjetio istrčalog Banovića, ali lob udarac nije bio precizan.

Kazna je bila žestoka - Zorić je šutirao u 65. minutu, lopta se odbila do Ivanovića, koji je primio u trku i rezantnim udarcem pogodio donji desni ugao gostujućeg gola, za salvu aplauza kraj Bistrice.

Nade protivnika da definitivno su srušene u 82. minutu. Odbranbeni igrač Jedinstva Vladan Gordić servirao je loptu glavom Jovoviću, ovaj je uputio povratnu za Kasapija, koji je otvorenim dijelom stopala zatresao mrežu protivničkog gola. Napadač domaćih radost je podijelio sa „fap–mašinom“ (skinuo dres), zbog čega je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

"Mislim da je ovo maksimum za moje igrače. Osjetilo se neigranje dva iskusna igrača Vukovića i Fetahovića. Ipak, smatram da smo napravili veliki rezultat, osim što smo igrali polufinale Kupa, praktično smo obezbijedili baraž i predstoji nam borba za ulazak u Prvu ligu. Čeliku čestitam na zasluženoj pobjedi", izjavio je Jovica Nikolić, trener Bjelopoljaca.

Čelik - Jedinstvo 3:0 (prvi meč 0:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 4.200. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Zorić u 14, Ivanović u 65. i Kasapi u 82. minutu za Čelik. Žuti kartoni: Kasapi, Dubljević (Čelik), Gojačanin, Mirković, Petrović, Kasapi, Babača (Jedinstvo). Crveni karton: Kasapi u 83. minutu.

Čelik: Banović – Dubljević 7, Bulatović 7, Bojić 7, Radović 7,Adrović 7, Bulajić 7, Zorić 8 ( Agović), Ivanović 7 (Nikolić), Kasapi 7,5, Vukelja 6,5 (Jovović).

Jedinstvo: Gujaničić 6, Gojačanin 6, Kljajević 5,5, Gordić 5,5, Petrović 6, Stajić 5,5 (Kasumović 5,5), Drašković 6, Mirković 6,5 (Babača), Boričić 5,5 (Kalić), Čindrak 5,5, Vujačić 6.

Bonus video: