Čelsi maksimalan, Arsenal na nuli: Alonso riješio triler u Londonu

Za razliku od Čelsija, koji je maksimalan nakon dva kola, Arsenal je bez bodova. U prvom kolu “tobdžije” su izgubile od Mančester sitija na svom terenu 2:0
0 komentar(a)
čelsi, Foto: Reuters
čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2018. 19:37h

Čelsi i Arsenal odigrali su prvi pravi derbi ove sezone, za 90 minuta pokazali sve čari Premijer lige – nakon sjajne borbe i drame, ali i uz niz defanzivnih grešaka na Stamford bridžu, slavio je domaćin 3:2.

Izgledalo je da tim Mauricija Sarija ide ka sigurnom trijumfu, kada je već u 20. minutu poveo 2:0.

Pedro i Alvaro Morata, španski tandem, donije je veliku prednost londonskom timu, koju su Mhitarjan, uz lošu intervenciju Kepe, najskupljeg golmana svih vremena, pa Ivobi do poluvremena anulirali.

U prilično haotičnom drugom dijelu nije bilo golova do 81. minuta, kada je Markos Alonso odlučio derbi.

„U ovom periodu sezone nije lako osvajati bodove, a mi ih imamo šest. Odigrali smo odličnih 75 minuta i užasnih 15. Kažnjeni smo, jer smo igrali protiv velikog tima. Zadovoljan sam, s druge strane, kako su momci reagovali psihički u drugom dijelu“, kazao je trener Čelsija Mauricio Sari.

Za razliku od Čelsija, koji je maksimalan nakon dva kola, Arsenal je bez bodova. U prvom kolu “tobdžije” su izgubile od Mančester sitija na svom terenu 2:0.

“Rezultat nije dobar, ali proces se nastavlja. U nekim fazama sam zadovoljan, na primjer – reakcijom nakon dva primljena gola. Mogli smo u prvom poluvremenu i da vodimo. U nastavku smo pali, ali imamo nekoliko mladih igrača. U veznom redu jedan ima 19, drugi 21 godinu i moramo da ih hrabrimo, da im ulijemo samopouzdanje. I to je dio procesa i našeg rasta kao ekipe”, kazao je Unai Emeri, trener Arsenala.

Bonus video: