Čelsi protiv Lestera juri prvi trijumf, Lampard: Biće emotivno, ali pobjeda je najbitnija

Meč protiv "lisica" biće prvi za Frenka Lamparda pred domaćim navijačima i ujedno prilika da se "plavci" iskupe za ubjedljiv poraz u prošlom kolu od Mančester junajteda
1213 pregleda 0 komentar(a)
Frenk Lampard, Foto: Reuters
Frenk Lampard, Foto: Reuters

Fudbaleri Čelsija u drugom kolu Premijer lige u nedjelju na svom terenu dočekuju Lester.

Meč protiv "lisica" biće prvi za Frenka Lamparda pred domaćim navijačima i ujedno prilika da se "plavci" iskupe za ubjedljiv poraz u prošlom kolu od Mančester junajteda.

"Biće veoma emotivno, poseban dan za mene. Ipak, najvažnije je da pobijedimo u ovoj utakmici", rekao je menadžer Čelsija i osvrnuo se na duele sa Mančester junajtedom u Premijer ligi i Liverpulom u Super kupu Evrope.

"Na utakmici sa Mančester Junajtedom bilo je dobrih momenata, ali sve se to izgubilo u rezultatu. Potom smo igrali protiv Liverpula, jednog od najboljih timova na svijetu i bili ravnopravan protivnik", kazao je Lampard.

Nakon promašenog penala protiv Liverpula na meti navijača bio je napadač Čelsija, Tami Abraham.

"Tami ima izuzetan karakter. Ogadili su mi se komentari tih takozvanih Čelsijevih navijača. Tamo je bio hrabar i pitao me da izvede peti penal na velikoj utakmici kao što je ova, koju je cijeli svijet gledao", stao je u odbranu svog igrača Lampard.

"Abaham očajnički želi da postiže golove i to mi se sviđa kod njega. Uvijek želi da zatrese mrežu, bilo da je riječ o treningu ili takmičarskom meču. Ipak, on je mlad igrač i nema potrebe da bude pod velikim pritiskom"

Lampard je govrio i o mladom Mejsonu Mauntu, sa kojim je sarađivao u Derbiju.

"Ima dobar stav, razumije šta mu je potrebno da bude vrhunski igrač. Svakodnevno treninra sa velikom posvećenošću. Hoće li biti starter u svakom meču? Ne, ali ako nastavi putem kojim je krenuo, imaće veliki uticaj na ekipu", pohvalio je mladog Maunta Lampard.

Bonus video: