Čelsi u finišu razbio bunker Njukasla, šou Mitrogola

Njukasl - Čelsi 1:2, Fulam - Barnli 4:2 u posljednjim mečevima nedjeljnog programa 3. kola Premijer lige. Sjutra derbi Totenhem - Mančester junajted
0 komentar(a)
Aleksandar Mitrović, Foto: Reuters
Aleksandar Mitrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2018. 17:15h

Cijelih 75 minuta Čelsi je bezuspješno pokušavao da probije klasični "bunker" Njukasla, uz nezapamćeni posjed lopte koji je u pojedinim momentima dostizao 90 odsto, uz broj dodavanja koji se približio nestvarnoj cifri 1.000...

Onda, u posljednjih 15 minuta, izabranici Maurisija Sarija bili su prinuđeni da dva puta slome goste - penalom, i autogolom - za treću pobjedu u dosadašnja tri kola (2:1) i prvo mjesto na tabeli koje dijele sa Liverpulom i Votfordom.

Eden Azar je u 76. minutu iz penala, koji je skrivio Šar, prekršajem nad Markosom Alonsom, donio Čelsiju vođstvo, činilo se i pobjedu, jer su "svrake" do tada samo nekoliko puta prešle centar.

Ali, ekipa Rafe Benitesa je izjednačila, samo sedam minuta pošto je bila prinuđena da krene u napad. David Luiz je zaspao nakon centaršuta Jedlina, a Hoselu pogodio glavom sa prve stative...

Mislilo se da će to demoralisati goste, koji su ponovo morali da krenu u "rudarski" posao, probijanja protivnika koji se branio sa svih 11 fudbala, a uz to su imali i puno manje vremena.

Azar i društvo uradili su to mnogo brže, uz dosta sreće - Jedlin je u 87. minutu skrenuo loptu u sopstvenu mrežu nakon pokušaja Alonsa. Bio bi gol i da nije dotakao loptu, jer je rerezvista Čelsija Ros Barkli čekao na gol-liniji i bio spreman za egzekuciju...

Sjajan početak Italijana Maurisija Sarija, u prvom trenerskom angažmanu van Apeninskog poluostrva - tri pobjede na tri meča, od kojih je jedna stigla u derbiju (Arsenal), a jedna na teškom gostovanju (Njukasl).

Serija može da se nastavi, jer "plavce" čekaju dva vezana meča kod kuće, protiv Bornmuta i Kardifa, potom gostovanje Vest Hemu, koji za sada nije osvojio ni bod, a sve to prije velikog derbija sa Liverpulom 29. septembra na "Stamford bridžu".

Prvu pobjedu po povratku u Premijer ligu upisao je Fulam - momci Slaviše Jokanovića savladali su kod kuće Barnli sa 4:2, i to nakon dva startna poraza.

Blistao je srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola, oba nakon moćnih udaraca glavom, a na kraju i asistirao Njemcu Širleu za potvrdu pobjede.

Ranije danas, u prvom nedjeljnom meču, Votford je nastavio pobjedničku seriju pobjedom nad Kristal Palasom kod kuće.

Rezultati:

Njukasl - Čelsi 1:2

Hoselu 83 - Azar (penal) 76. - Jedlin (autogol) 87.

Fulam - Barnli 4:2

Seri 4, Mitrović 36, 38, Širle 83 - Hendrik 10, Tarkovski 41.

Votford – Kristal Palas 2:1

Pereira 53, Holebas 71 - Zaha 78.

Subota:

Vulverhempton - Mančester siti 1:1 (0:0)

Arsenal - Vest Hem 3:1 (1:1)

Bornmut - Everton 2:2 (0:0)

Hadersfild - Kardif 0:0

Sauptemton - Lester 1:2 (0:0)

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)

Ponedeljak:

Mančester junajted - Totenhem (21 h)

Bonus video: