Čelsijeva nulta tolerancija na rasizam: Kazne za šestoricu navijača - Vijesti.me
UVREDLJIVE PORUKE

Čelsijeva nulta tolerancija na rasizam: Kazne za šestoricu navijača

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling se nakon meča protiv Čelsija na Stamford bridžu požalio na rasnu diskriminaciju

Navijači Čelsija vrijeđaju Rahima Sterlinga
Navijači Čelsija vrijeđaju Rahima Sterlinga (Foto: Talksport)

Fudbalski klub Čelsi kaznio je danas šestoricu navijača tog kluba zbog incidenata na utakmici protiv Mančester sitija, odigranoj 8. decembra 2018. na Stemford bridžu.

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling se nakon meča protiv Čelsija na Stamford bridžu požalio na rasnu diskriminaciju. Policija je odmah pokrenula istragu, ali je ona završena odlukom da neće biti krivičnog gonjenja.

Klub je, kako se navodi, svoju odluku o sankcijama navijačima odložio kako bi se završila policijska istraga, a pošto je Tužilaštvo odlučilo da ne pokreće krivičnu istragu, Čelsi je sproveo sopstvenu.

"Jedna osoba je trajno suspendovana sa Stemford bridža, zbog rasnog zlostavljanja, pretećeg i agresivnog ponašanja", navodi se u saopštenju Čelsija.

Pored toga, Čelsi je kaznio još petoro navijača. Oni neće moći na Stamford bridž od jedne do dvije godine zbog "uvredljivih poruka, prijetnji i agresivnog ponašanja".

Čelsi je na kraju saopštenja još jednom istakao da će i u buduće imati "nultu toleranciju" prema bilo kom vidu rasizma.