Čelzi bolji od Sosijedada, Mančester junajted savladao Valensiju

Koliko je Čelzi dobio dolaskom Dijega Koste, pokazalo se i večeras - bivši napadač Atletiko Madrida postigao je oba gola u pobjedi nad Real Sosijedadom (2:0).
0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.08.2014. 22:13h

Koliko je Čelzi dobio dolaskom Dijega Koste, pokazalo se i večeras - bivši napadač Atletiko Madrida postigao je oba gola u pobjedi nad Real Sosijedadom (2:0).

Prvi gol Kosta je dao već u prvom minutu, poslije sjajne asistencije Ramiresa, da bi konačan rezultat postavio samo šest minuta kasnije, nakon što je Širle pogodio stativu, a odbijenu loptu napadač španske reprezentacije proslijedio u mrežu.

Žoze Murinjo može da bude više nego zadovoljan, jer je njegov tim igrao veoma sigurno protiv ekipe koja je prošle godine u Španiji mnogima pomrsila konce. Kosta je dobio najviše aplauza na „Stemford bridžu”, pogoto kada je poslije sata igre napuštao teren.

Na golu Čelzija bio je Tibo Kurtoa i djelovao je vrlo sigurno, pa će Specijalni biti na mukama da li da na startu sezone šansu pruži njemu ili Petru Čehu. Filipe Luis, treće pojačanje iz Atletika, igrao je u drugom poluvremenu, a sjajnu rolu pružio je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.

I Mančester junajted je bio uspješan u sudaru sa članom španske Primere, Valensijom (2:1). Doduše, izabranici Luisa van Gala do pobjede su došli znatno teže nego njihove kolege iz Čelzija, a gol odluke postigao je igrač kojeg je novi trener „crvenih đavola” već otpisao - Maruan Felaini, i to u 91. minutu.

Bio je to debi Luisa van Gala na legendarnom „Teatru snova”, a on je pokazao kako izgleda igra njegovog tima u formaciji 3-4-1-2.

Junajted je bio bolji rival, a prvih 45 minuta obilježio je promašaj Runija sa penala.

Mančester junajted je poveo u 48. minutu pogotkom Flečera, da bi Rodrigo izjednačio u 70. minutu. Ipak, tačku na trijumf Junajteda stavio je Felaini, koji se nalazi na transfer listi, zajedno sa Nanijem i Havijerom Ernandesom.

Bonus video: