Čelzi i sudija oživjeli prvenstvo

Martin Etkinson pri rezultatu 1:1 nije isključio Davida Luiza zbog udaranja Vejna Runija bez lopte, a samo dva minuta kasnije je dosudio nepostojeći jedanaesterac za Čelzi nakon sudara Jurija Žirkova i Krisa Smolinga
60 pregleda 0 komentar(a)
David Luiz, Foto: Beta/AP
David Luiz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.03.2011. 22:03h

Mančester junajted je bio na pragu pobjede koja bi ga približila tituli, ali se Čelzi vratio u život i preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobjede u velikom derbiju - 2:1. Mančester je ostao na koti 60, i ima četiri boda i utakmicu više od Arsenala. "Plavci" su se, sa druge strane, vratili u zonu koja donosi plasman u Ligu šampiona, ali za liderom kasne 12 bodova...

Nažalost, jedan od heroja pobjede tima sa "Stemford bridža" je bio sudija Martin Etkinson. Naime, pri rezultatu 1:1 nije isključio Davida Luiza zbog udaranja Vejna Runija bez lopte, a samo dva minuta kasnije je dosudio nepostojeći jedanaesterac za Čelzi nakon sudara Jurija Žirkova i Krisa Smolinga.

"Crveni đavoli" su poveli golom Runija, koji je u 30. minutu sjajno pogodio donji lijevi ugao gola Petera Čeha. U nastavku je Čelzi pritiskao i izjednačio debitantskim pogotkom januarskog pojačanja iz Benfike, Luiza, koji je u 54. minutu preciznim volejem iznenadio sve na stadionu.

A onda je na scenu stupio Etkinson, čije je poklone sa bijele tačke iskoristio Frenk Lampard da u 79. minutu pogodi mrežu nemoćnog Van der Sara za konačnih 2:1.

Igrači Mančestera su u finišu izgubili živce, pa je kapiten Nemanja Vidić isključen u sudijskoj nadoknadi.

Bonus video: