Čelzi kroz dramu pobijedio Everton, četvorka Sitija

5 komentar(a)
Vilijan, Foto: Reuters
Vilijan, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2015. 22:05h

Između Čelzija i Mančester sitija je i dalje sedam bodova razlike, nakon što su na različit način savladali Everton odnosno Stouk.

"Plavcima" je 89 minuta trebalo da slome otpor neugodnog Evertona, koji je čak imao i šanse da prvi povede (najbolju je Petr Čeh odbranio Romeluu Lukauu), ali je za Žozea Murinja svaka pobjeda velika, a ovakve kao sinoćnju najviše i voli - na "Stamford bridžu" je presudio majstorski gol Vilijana šezdesetak sekundi prije nego je počeo posljednji minut...

"Jako je lijepo kada se pobijedi u posljednjem minutu, ali i tužno kada se izgubi. Mogu da zamislim kako je sada ljudima iz Evertona, nakon što su nas zaista namučili. Rizikovali smo mnogo da bi došli do pobjede, mislim da smo je i zaslužili", rekao je Murinjo.

Siti je, s druge strane, počistio Stouk na "Britaniji", ali mu je džaba dok Čelzi pobjeđuje u kontinuitetu čak i kada ne briljira...

U ubjedljivom trijumfu od 4:1 Stevan Jovetić nije dobio nijedan minut, a pogađali su Serhio Aguero (dva puta), Džejms Milner i Samir Nasri.

"Najvažnija stvar je da smo pobijedili i da smo to uradili u velikom stilu. Svi znamo koliko je Stouk neugodan domaćin, a mi smo mu dali četiri gola", istakao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Mančester junajted je golovima Krisa Smolinga i Robina van Persija savladao Barnli, pa je zahvaljujući remiju Sautemptona protiv Vest Hema preuzeo treće mjesto.

Borba za dva mjesta koja vode u Ligu šampiona je takva da pet timova dijeli samo pet bodova.

Alan Pardju, sada menadžer Kristal Palasa, remizirao je sa bivšim klubom Njukaslom (1:1) iz kojeg je prije nepun mjesec preselio u London.

Rezultati

Čelzi - Everton 1:0 (Vilijan 89)

Mančester j. - Barnli 3:1 (Smoling 6, 45+3, Van Persi 82 (penal) - Ings 12)

Stouk - Mančester siti 1:4 (krauč 38 - Aguero 33, 70 (penal), Milner 55, Nasri 76)

Sautempton - Vest Hem 0:0

Kristal Palas - Njukasl 1:1 (Kempbel 71 - Sise 42)

VBA - Svonsi 2:0 (Braun 60, Berahino 74)

Utorak

Arsenal - Lester 2:1

Hal - Aston Vila 2:0

Sanderlend - KPR 0:2

Liverpul - Totenhem 3:2

Bonus video: