Čelzi nanio Sitiju prvi poraz u sezoni

Čelzi ka trijumfu lansirali Meireleš i Lampard, pa je Siti izgubio prvi meč u Premijer ligi ove sezone. Prvenstvo je sada otvoreno - Junajted ima samo dva boda manje...
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: REUTERS
Čelzi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.12.2011. 22:26h

Prvenstvo je opet živo, Čelzi je možda daleko od perfektne ekipe, ali je i dalje dovoljno moćan da utiče na stvari u Premijer ligi.

U Londonu je pao Mančester siti (2:1) i to je „građanima” prvi poraz u ligi ove sezone - nakon 12 pobjeda i dva remija došao je dan da Roberto Manćini prizna da je neko bio bolji.

Čelzi, u stvari, i nije bio dominantan, ali je pokazao da i dalje ima nešto - preokrenuo je meč u kojem je Siti u prvih 45 minuta prijetio da ga potpuno razbije.

Nakon što je Mario Baloteli pogodio već u prvom minutu, Siti je mogao da udvostruči prednost preko Serhija Aguera, nije mu sviran ni čist penal (nad Davidom Silvom), a onda je kažnjen.

Kasnije je isključen i Gael Kliši koji je dobio dva žuta kartona.

Prvo je Raul Meireleš izjednačio, a meč je riješio Frenk Lampard u 82. minutu sa bijele tačke nakon što je Džoleon Leskot rukom zaustavio šut Danijela Staridža.

Čelzi sada može da vjeruje i u titulu - nakon ova tri boda ima sedam manje od lidera Sitija.

"Htjeli smo da smanjimo zaostatak za liderom i to smo i uradili. Sada smo oživjeli šampionat, ali moramo do praznika da budemo fokusirani, ne smijemo da kiksamo" rekao je menadžer „plavaca” Andre Viljaš-Boaš.

Poslije ovog derbija je definitivno najviše profitirao Mančester junajted. U danima kada navijači još tuguju zbog eliminacije iz Lige šampiona, kada ser Aleks Ferguson ima zadatak da oporavi ekipu, veliki rival je na samo dva boda prednosti...

"Nadam se da nakon ovog meča možemo ponovo do serije od 12 utakmica bez poraza", kazao je Roberto Manćini.

Manćini je sada definitivno u problemu, jer je samo pet dana poslije eliminacije iz Lige šampiona uzdrman i u domaćim okvirima. Siti je do sinoć bio jedini tim u svim engleskim ligama koji nije imao poraz.

„Tipujem da će ovo da bude najveća trka za titulu u istoriji”, napisao je komentator BBC sa „Stemford bridža”.

Bonus video: