Čelzi odolio u Parizu, bez golova u Ljvovu

4 komentar(a)
Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2015. 21:52h

Čelzi je pregrmio Pariz i pred revanš osmine finala u Londonu ima remi koji ga i dalje proglašava favoritom dvomeča - na "Parku prinčeva" je bilo 1:1, nakon što su domaćini u drugom poluvremenu propustili tri, četiri velike šanse da okršaj na „Stamford bridžu” odu s prednošću.

Ovako, Žoze Murinjo je imao plan, ispunio ga je, iako je vjerovatno želio i da pobijedi nakon što je Bane Ivanović u 36. minutu pogodio iz akcije koju je kreirala čitava odbrana "plavaca" - Džon Teri je centirao, Gari Kejhil sproveo loptu do Srbina, koji je zatresao mrežu Salvatorea Sirigua.

Činilo se da je Čelzi na dobrom putu da već u Gradu svjetlosti napravili veliki korak ka četvrtfinalu, ali je Pari Sen Žermen ipak tim sastavljen od šampiona, koji nisu bili spremni da se predaju tek tako...

"Mogli smo da izgubimo, a da li je ovaj rezultat dobar tek ćemo da vidimo. Ipak, protiv PSŽ-a nije lako igrati i možemo da budemo zadovoljni", rekao je Murinjo.

Teri: Dobar rezultat

"U dobroj smo poziciji, ovo je rezultat koji nas zadovoljava. PSŽ je odličan tim i bili smo na mukama", rekao je Teri.

Nastavak je počeo obećavajuće za domaćina, jer je Edinson Kavani glavom u 54. poravnao. I od tog trenutka, Čelzi je bio osuđen na defanzivu, PSŽ je napadao na sve načine i uradio dovoljno da trijumfuje.

Ipak, šanse Kavanija (jedna poslije majstorske solo akcije), Esekjela Lavecija, Zlatana Ibrahimvića i Bleza Matuidija zaustavljali su Tibo Kurtoa i Cezar Acpilikueta...

"Šteta je što nismo pobijedili. Zaslužili smo to. Ovaj meč je završen ovako samo zbog Kurtoe, koji je branio sjajno. Mogli smo lagano da slavimo sa jedan ili dva razlike", rekao je David Luiz, koji je igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Bajernove muke u Ukrajini

Ni u drugom meču nije bilo pobjednika, iako se vjerovalo da će Bajern uraditi sve da riješi pitanje plasmana već u prvoj utakmici.

Na kraju, Šahtjor je odolio, nije izgubio, nije primio gol, pa Mirćea Lućesku sada ima pravo da vjeruje više nego ikad da je moguća senzacija.

"Bili smo fenomenalni u odbrani", istakao je Rumun.

Ćabi Alonso je 100. meč u Ligi šampiona proslavio - crvenim kartonom u 65. minutu, pa su Bavarci, uprkos dominaciji, morali da misle i o svom golu.

Njemačkom šampionu je ovo prva utakmica u sezoni u Ligi šampiona u kojoj nije zatresao mrežu.

"Naišli smo na teškoće, ali nismo ni očekivali da će biti lako. Ovo je nokaut faza Lige šampiona i svaki tim vidi šansu", rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Bonus video: