Čelzi opet prokockao 2:0, Benitesu vrijeme ističe

Mančester junajted golovima Runija preokrenuo protiv Sautemptona (2:1) i pobjegao Sitiju na sedam bodova
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.01.2013. 22:47h

Svih 12 timova koji su večeras igrali utakmice Premijer lige postigli su makar po gol - Englezi su opet ponudili otvoren fudbal, igru bez kalkulacija, ritam za uživanje...

A do uživanja definitivno nije jednom Špancu, Rafi Benitesu, i jednom Italijanu, Robertu Manćiniju.

Čelzi je u Redingu treći put u posljednjih mjesec ispustio vođstvo od 2:0, ali nikada na način kao večeras - aktuelni evropski šampion imao je u Redingu dva gola prednosti do 87. minuta, a onda volšebno ostao bez pobjede. Što je poražavajuće, oba gola za Reding postigao je Adam Le Fondre, nekadašnji fudbaler niželigaša Roterama koji je plaćen svega 300 hiljada funti...

"Atmosfera u svlačionici nakon meča nije bila dobra. A kako da bude - stvorili smo dovoljno šasni da damo četiri ili pet golova, a onda su nas koštali prekidi. To je vrlo teško prihvatiti".

Tako je sve manje šansi da Benites ubijedi Abramoviča da mu pruži šansu i u narednoj sezoni. Srećno izboren remi protiv Brentforda u FA Kupu u nedjelju, u jedinom takmičenju koje "plavci" još mogu da osvoje, teško da će impresionirati Rusa...

Patio je i Manćini, ali kraj televizora. Iako je poveo na "Old trafordu", Sautempton nije uspio da zaustavi put Mančester junajteda na plus sedam, odnosno Sitijev zaostatak od isto toliko bodova. Kiks na gostovanju Kvins Parku prethodne večeri tako je skupo koštao italijanskog trenera, koji će opet ponuditi priču da je "svaka razlika dostižna".

Problem je "samo" napadačka forma Mančester junajteda, koji je uz Van Persija večeras napokon dobio i Vejna Runija. Prgavi Englez postigao je oba gola u preokretu, jedan na asistenciju Kagave, drugi na dodavanje Evre.

Nije samo Runi bio dovoljan za trijumf, morao je da pripomogne i golman De Hea, koji je u finišu spektakularno odbranio šut Rikija Lamperta.

Sjajan meč viđen je na "Emirejtsu", gdje je Liverpul ispustio pobjedu iako je pola sata prije kraja imao dva gola prednosti. Arsenal je, ipak, toliko dominirao da je zaslužio makar bod - Žiru i Volkot izjednačili su na 2:2 za samo dva minuta.

"Sjajna utakmica, oba tima su ponudila mnogo. Mogli smo da damo treći gol, ali i da izgubimo meč - eto zašto je ovo bila velika utakmica. Čestitam igračima, nisu padali ni nakon 0:2", rekao je Arsen Venger.

Statistika Liverpula je poražavajuća - "redsi" ove sezone još nisu pobijedili ekipu koja je plasirana iznad 10. mjesta na tabeli! Treba li napominjati da su u nedjelju ispali iz FA Kupa, od trećeligaša...

Totenhem je izvukao bod u Noriču, zahvaljujući maestralnom Geretu Bejlu. Izjednačujući gol velškog fudbalera u 80. minutu engleski mediji su uporedili sa čuvenim "slalomom" Rajana Gigsa kroz odbranu Arsenala 1999. godine.

Rezultati:

Arsenal - Liverpul 2:2

Žiru 65, Volkot 67 - Suarez 5, Henderson 60

Norič - Totenhem 1:1

Hulahan 33 - Bejl 80

Everton - VBA 2:1

Bejns 29, 45 (penal) - Long 65

Mančester junajted - Sautempton 2:1

Runi 8, 27 - Rodrigez 3

Reding - Čelzi 2:2

Le Fondre 87, 90- Mata 45, Lampard 66

Fulam - Vest Hem 3:1

Berbatov 10, Rodalega 49, Petrić - Nolan 48

Utorak:

Aston Vila - Njukasl 1:2 (0:2)

KPR - Mančester siti 0:0

Stouk - Vigan 2:2 (1:0)

Sanderlend - Svonsi 0:0

Bonus video: