Čelzi otpustio Karla Anćelotija

Kao nasljednjici Italijana figuriraju Gus Hidink, Marko Van Basten i Andre Viljaš Boaš
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: REUTERS
Karlo Anćeloti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.05.2011. 20:17h

Nepuna dva sata nakon poraza od Evertona (1:0) u posljednjem kolu Premijer lige, uprava Čelzija je saopštila da je raskinula saradnju sa italijanskim stručnjakom Karlom Anćelotijem, nakon sezone bez trofeja.

Odluku o otkazu Anćelotiju je saopštio generalni direktor kluba Ron Gurlej, a kao novi treneri pomonju se Gus Hidink (mala vjerovatnoća), Marko Van Basten i šef struke Porta Andre Viljaš Boaš.

- Možemo da potvrdimo da smo raskinuli saradnju sa Karlom Anćelotijem. Vlasnik kluba Roman Abramović i Upravni odbor zahvalni su mu za rezultate i dostignuća od kada je preuzeo ekipu u julu 2009. godine i za osvojenu duplu krunu prošle sezone. Međutim, ove sezone smo napravili mnogo manje nego što se očekivalo i klub smatra da je pravo vrijeme za promjene pred narednu sezonu. Karlo će uvijek biti rado viđen gost na "Stemford bridžu". Naše ambicije ostaju nepromijenjene, a sada ćemo napore usmjeriti ka pronalaženju novog menadžera, a daljih komentara po tom pitanju neće biti dok ne riješimo pitanje novog trenera - kaže se u saopštenju Čelzija.

Ovo je najgora sezona za "plavce" od kada ih je 2003. godine preuzeo Abramovič. Glasine od odlasku Anćelotija pojavile su se nakon eliminacije od Mančester junajteda u četvrtfinali Lige šampiona, a svoju sudbinu Italijan je zapečatio porazom od "crvenih đavola" u 36. kolu engleskog šampionata kada je Čelzi i definitivno ostao bez titule.

Bonus video: