Čelzi slavio u gostima poslije tri mjeseca

Čelzi je slavio u gostima prvi put od 30. oktobra prošle godine, ali i povezao tri trijumfa, uz sjajnu gol razliku 13:0
0 komentar(a)
Drogba, Foto: REUTERS
Drogba, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.01.2011. 22:41h

Tri mjeseca je trajalo mučenje Čelzija u gostima, isto toliko navijači su sa gostujućih stadiona odlazili pognute glave, jer je Čelzi posljednju pobjedu u gostima ostvario 30. oktobra prošle godine! Međutim, sinoć je na „Riboku” podsjetio na onaj tim koji je do jednog momenta predstavljao najveću snagu engleskog fudbala.

Bolton je, na kraju krajeva, došao kao poručen za tim Karla Anćelotija, pa je meč već do poluvremena bio po ukusu toliko osporavanog Italijana - „plavci” su nakon prvih 45 minuta već imali dva gola prednosti (strijelci Didije Drogba sa 30 metara i Floran Maluda), a u nastavku su goleadu samo potpisali Nikolas Anelka i Brazilac Ramireš za velikih 4:0...

- Ovakva igra nam je bila potrebna van naše kuće. Didije je postigao vjerovatno najljepši gol u sezoni, imali smo pas igru i možemo da budemo srećni nakon ovog izdanja protiv Boltona. Titula? Idemo redom, ali Junajted definitivno mora da bude zabrinut, jer se Čelzi vraća na scenu. Spreman da nadoknadi propušteno - rekao je kapiten Džon Teri.

Čelzi je, takođe, prvi put od oktobra prošle godine u seriji trijumfa - slavio je u trećem meču zaredom (dva u Premijer ligi i jedan u FA kupu, uz fenomenalnu gol razliku 13:0), pa situacija na tabeli izgleda donekle podnošljivije za navijače, iako je izgledalo da je sezona potpuno izgubljena...

Ipak, lider Mančester junajted je i dalje prilično daleko, ima sedam bodova više i meč manje u odnosu na Londonce, a priliku da vrati sigurnu prednost ima večeras kada gostuje Blekpulu na „Blumfild roudu” u odloženoj utakmici.

Bonus video: