Čelzi smijenio Di Matea

U klupskom saopštenju se odaje zahvalnost Di Mateu za sve što je uradio od marta, kada je na klupi “plavaca” naslijedio Andre Viljaša-Boaša.
4 komentar(a)
Roberto di Mateo, Foto: Beta/AP
Roberto di Mateo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.11.2012. 09:52h

Poraz u domovini bio je koban – Roberto Di Mateo nije više trener Čelzija. Londonski klub, naime, danas je smijenio italijanskog stručnjaka, čiji je tim sinoć u Torinu poražen od Juventusa 3:0.

U klupskom saopštenju se odaje zahvalnost Di Mateu za sve što je uradio od marta, kada je na klupi “plavaca” naslijedio Andre Viljaša-Boaša.

“Uprava i vlasnici kluba nikada neće zaboraviti njegov doprinos u pravljenju istorije kluba i uvijek će biti dobrodošao na Stemford Bridžu”, navodi se između ostalog u saopštenju, uz konstataciju da je Čelzijev plasman u narednu rundu Lige šampiona pod znakom, te da je želja da ekipa ostane u trci na svim frontovima.

Kako javljaju britanski mediji, Di Matea će naslijediti trener koji će biti prelazno rješenje do ljeta, kada je velika želja Pep Gvardiola. Međutim, ne radi se o bilo kakvog prelaznom rješenju, pošto se najveće šanse daju Rafi Benitesu, bivšem treneru Liverpula i Intera.

Di Mateo je, tako, završio avanturu na čelu stručnog štaba Čelzija koja je trajala 262 dana, nakon što je mjesto pomoćnog zamijenio ulogom prvog trenera, umjesto Viljaša-Boaša, koji, takođe, nije dugo izdržao na klupi Čelzija (256 dana). Kada je preuzeo ekipu, Čelzi je bio na ivici eliminacije iz Lige šampiona, ali je uspio ekipu da vodi, čak, do osvajanja titule prvaka Evrope.

Iako Roman Abramovič nikada nije bio do kraja ubijeđen u kvalitete Italijana, zbog te titule morao je da mu pruži šansu.

Čelzi je trenutno treći u Premijer ligi iza Mančester junajteda i Mančester sitija.

Londonski klub je treči i u grupi E Lige šampiona, jednom je nogom van takmičenja. U sljedećem kolu igra protiv danskog Nordsjelenda, ali bi mogao da ispadne i uz pobjedu, u zavisnosti od ostalih rezultata.

Bonus video: