Čelzi stao u Birmingemu

"Plavci" remizirali protiv Vest Broma, pa Arsenal sjutra ima priliku da se opet vrati na lidersku poziciju
7 komentar(a)
VBA - Čelzi, Foto: Beta/AP
VBA - Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2014. 22:35h

Čelzi je u subotu postao lider Premijer lige, ali bi već sjutra veče mogao da sklizne s prve pozicije nakon pomalo neočekivanog remija u Birmingemu.

Ali, da u Engleskoj može da uzme bodove svako svakom najbolje je pokazao VBA - remizirao je sa "plavcima" (1:1) nakon najslabijeg drugog poluvremena u sezoni koji je odigrao tim Žozea Murinja.

VBA je "osjetio krv", vidio je da ovo nije Čelzijevo veče i krenuo u nalete nakon što je Bane Ivanović u samom finišu prvog poluvremena donio prednost svojoj ekipi.

U drugom dijelu se sve okrenulo, a VBA je za hrabru igru nagrađen u 87. minutu kada je Viktor Aničebe pogodio glavom pored nemoćnih Petra Čeha i Davida Luiza.

I nakon toga (igralo se do 97. minuta) domaćin je želio trijumf, imao nekoliko pokušaja, a posljednju šansu za Čelzi je propustio Vilijan u 96.

"Posljednjih 20 minuta smo bili pod velikim pritiskom i primili smom gol. Možda je VBA i zaslužio ovaj bod. Ispustili smo dva boda, vidjećemo na kraju sezone da li ćemo žaliti za tim. Više od 60 minuta smo imali situaciju kakvu želimo, VBA gotovo da nije kročio u naš kazneni prostor, ali nismo to iskoristili. Morali smo da "ubijemo" utakmicu", rekao je Murinjo.

Ivanoviću je gol protiv VBA ukupno 16. koji je dao u dresu Čelzija u Premijer ligi, a od 2008. (kada je stigao iz moskovske Lokomotive) samo su trojica defanzivaca u Engleskoj dala više pogodaka od njega - Lejton Bejns (19), te Džon Teri (18) i Gari Kejhil (17).

Čelzi sada, uz meč više, ima dva boda prednosti u odnosu na Arsenal, a tri više od Mančester sitija.

"Tobdžije" sjutra veče dočekuju Mančester junajted, a "građani" Sanderlend.

Rezultati

Kardif - Aston Vila 0:0

Hal - Sautempton 0:1 (Fonte 69)

Vest Hem - Norič 2:0 (Kolins 84, Dijame 90+4)

VBA - Čelzi 1:1 (Aničebe 87 - Ivanović 45+3)

Srijeda

Arsenal - Mančester j.

Everton - Kristal Palas

Mančester siti - Sanderlend

Njukasl - Totenhem

Stouk - Svonsi

Fulam - Liverpul

Bonus video: