Čelzijev marš ka tituli, pobjede Sitija, Junajteda, Liverpula, Arsenala...

0 komentar(a)
Azar, Foto: Beta-AP
Azar, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2015. 21:58h

Čelzi maršira ka tituli prvaka Engleske, prvoj od 2010, trećoj pod komandom Žozea Murinja.

Lider Premijer lige večeras je prebrodio jedno od najtežih gostovanja do kraja sezone - golom Edena Azara u 22. minutu "plavci" su srušili Vest Hem u londonskom derbiju.

Čelzi ima pet bodova više i utakmicu manje od Sitija, uz povoljan raspored do kraja sezone, a najteže utakmice (Arsenal, Liverpul, Mančester junajted) igra kod kuće.

"Bilo je teško, jer niko ne igra kod kuće kao što igra Vest Hem. To nije samo fudbal, već i pritisak, tenzija, emocija. Oni su sjajan tim i teško je svakom gostu koji dođe na ovaj stadion. Zato su ova tri boda - velika tri boda. Mogli smo i ranije da riješimo utakmicu, ali i da izgubimo dva boda. Zadovoljan sam, a sjutra ću spavati do podne", prokomentarisao je Murinjo nakon meča.

Azar je, zanimljivo, pogodio glavom, nakon dodavanja Fabregasa Ramirešu i dobrog centaršuta brazilskog fudbalera.

Stevan Jovetić i treći put zaredom nije bio ni na klupi za rezerve, a Mančester siti je rutinski završio posao protiv Lestera, golovima u finišu prvog i drugog poluvremena.

"Bila je ovo teška sedmica i zato je vrlo bilo vrlo važno da je završimo pobjedom. Dominirali smo od početka i kada smo dali prvi gol, sve je bilo mnogo, mnogo lakše".

Vilfred Boni, čovjek koji je uskočio u Sitijev tim za Ligu šampiona umjesto Jovetića, prvi put je zaigrao od početka, ali još čeka na prvi gol u dresu "građana".

Borba za Ligu šampiona dodatno se zahuktava, jer su slavile sve ekipe koje su u konkurenciji za treće i četvrto mjesto - Arsenal na gostovanju Kvins Parku, Mančester junajted u Njukaslu golom Janga minut prije kraja, kao i Liverpul protiv Barnlija, te Totenhem protiv Svonsija.

"Tri masivna boda", ocijenio je Henderson, strijelac prvog gola za Liverpul u pobjedi 2:0.

"Redsi" su u nevjerovatnoj seriji - bez poraza su na 12 mečeva u prvenstvu, na kojima su zabilježili čak devet pobjeda. Procvjetalo im je nakon teškog poraza na gostovanju Mančester junajtedu (3:0) 14. decembra prošle godine.

Arsenal je tek u drugom poluvremenu slomiop otpor Kvins Parka, a dvije pobjede u četiri dana doprinijeli su da se makar nakratko zaboravi debakl od Monaka u prvom meču osmine finala Lige šampiona (3:1). Makar do revanša u Monte Karlu...

"Proigrali smo tek kada smo spustili loptu na zemlju. To sam tražio da radimo od početka", kazao je Arsen Venger.

Trener Mančester junajteda Luj van Gal dobio je veliki poklon od zemljaka Krula, golmana Njukasla, čija je nevjerovatna greška u 89. minutu omogućila "đavolima" da slave na "Sent Džejms parku".

"Zaslužena pobjeda, iako je stigla baš kasno. Dominirali smo, stvarali šanse, možda smo i odigrali najbolji meč sezone", kazao je Van Gal.

Pobjeda Totenhema nad Svonsijem 3:2 ostala je u sjenci detalja iz osmog minuta - napadač Velšana Bafetimbi Gomis srušio se na travu, gdje je nepomično ležao nekoliko minuta. Prebačen je u bolnicu, ali je u dobrom stanju.

"Gomis je dobro", izjavio je trener Svonsija Gari Monk.

Rezultati:

Vest Hem - Čelzi 0:1

Azar 22.

Mančester siti - Lester 2:0

Silva 45+2, Miner 88.

Njukasl - Mančester junajted 0:1

Jang 89.

KPR - Arsenal 1:2

Ostin 82 - Žiru 64, Sančes 69.

Totenhem - Svonsi 3:2

Čadli 7, Mejson 51, Taunsend 60. - Sung-Jong 19, Sigurdson 89.

Stouk - Everton 2:0

Mozes 32, Diuf 84.

Liverpul - Barnli 2:0

Henderson 29, Staridž 51.

Bonus video: