Čelziju 300 miliona funti od Adidasa

"Novi ugovor samo potvrđuje da Adidas vjeruje u Čelzi", rekao je izvršni predsjednik londonskog kluba Ron Gurli
2 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.06.2013. 22:27h

Čelzi i Adidas nastavljaju zajedno, to je jasno nakon novog desetogodišnjeg ugovora koji su potpisali londonski klub i njemački gigant.

Po njemu, "plavci" će za deset godina samo od ovog svjetski priznatog brenda dobiti 300 miliona funti, što je najveći sponzorski ugovor ikada potpisan u Premijer ligi. Dosadašnji je bio u vlasništvu Mančester junatejda koji je 2000. godine sa Najkom potpisao na 15 godina za 287 miliona funti.

"Razlog zbog kojeg je Adidas odlučio da dodatno uloži u Čelzi je osvajanje Lige šampiona 2012, kao i Lige Evrope ove godine. Dio zasluga, takođe, ide i portugalskom treneru Žozeu Murinju koji se vratio na Ostrvo", pišu engleski mediji.

Logično, u Čelziju su bili jako zadovoljni nastavkom saradnje.

"Novi ugovor samo potvrđuje da Adidas vjeruje u Čelzi", rekao je izvršni predsjednik londonskog kluba Ron Gurli.

Pored Čelzija, Adidas je sponzor i Bajernu, Real Madridu, Milanu, Ajaksu, Benfiki, Marseju, te reprezentacijama Španije i Argentine, Njemačke...

Od fudbalera, zaštitna lica ovog brenda su, između ostalih, Lionel Mesi, Šinđi Kagava, Stiven Džerard, Bastijan Švajnštajger, Kaka, Alesandro del Pjero, Ćavi, Luis Suares, Karim Benzema, od trenera Murinjo...

Ovo je treći veliki sponzorski ugovor potpisan u posljednjih nekoliko sedmica u Engleskoj - prethodno je isto uradio sa Pumom Arsenal (30 miliona po sezoni) i Liverpul (25).

Bonus video: