Čerišev zvanično pod istragom zbog dopinga

Doktor reprezentacije Rusije Eduard Bezuglov priznao je da su ruski fudbaleri tokom šampionata svijeta koristili amonijak
1 komentar(a)
Denis Čerišev, Foto: Reuters
Denis Čerišev, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2018. 06:54h

Pisanje španskih medija od prije nekoliko dana dobilo je i potvrdu - Denis Čerišev je i zvanično pod istragom zbog sumnje u korištenje dopinga.

Protiv reprezentativca Rusije i igrača Valensije Denisa Čeriševa pokrenuta je istraga zbog sumnje da je pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji koristio doping.

Španski mediji su prije nekoliko dana prenijeli ovu vijest kao nezvaničnu, a sada je i potvrđeno da je ruski reprezentativac pod istragom. Istragu će voditi španska anti - doping agencija, jer Čerišev trenutno igra u Valensiji.

Kako se navodi, sumnja se da je Čerišev koristio hormon rasta kako bi se što prije oporavio od povrede i bio spreman za nastup za reprezentaciju na Mundijalu, prenosi Sport klub.

Doktor reprezentacije Rusije Eduard Bezuglov priznao je da su ruski fudbaleri tokom šampionata svijeta koristili amonijak, koji nije na listi zabranjenih supstanci kako bi poboljšali svoju igru, ali je demantovao da je bilo upotrebe bilo kakvih nedozvoljenih sredstava.

Ukoliko se sumnje pokažu kao tačne, Čerišev bi mogao da se suoči i sa trogodišnjom suspenzijom.

Bonus video: