Česi će nakon loma u Prištini biti puno oprezniji u Podgorici

Faruk Hadžibegić trebalo da putuje u Prištinu na meč Kosovo - Češka, ali mali avion nije poletio sa podgoričkog aerodroma zbog nevremena u Albaniji
5043 pregleda 3 komentar(a)
Faruk Hadžibegić,  selektor reprezentacije Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Faruk Hadžibegić, selektor reprezentacije Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić trebalo je danas da se nađe u Prištini, da uživo sa stadiona “Fadilj Vokri” odgleda duel dva naredna protivnika naše reprezentacije, ali mali avion nije poletio sa podgoričkog aerodroma zbog nevremena na nebu iznad Albanije.

Hadžibegić je “neplanirano” bio večeras na treningu crnogorske reprezentacije, prethodno je preko TV ekrana imao šta da vidi - pobjedu Kosova protiv Češke (2:1).

- Pobjeda Kosova je zaslužena, iako su Česi propustili nekoliko prilika i u prvom i u drugom poluvremenu. Sa ovim rezultatom grupa je sada puno otvorenija za sve, pogotovo ako se desi iznenađenje na meču Engleska - Bugarska - kazao je Hadžibegić “Vijestima” nešto prije 18 sati.

Nije se desilo iznenađenje u Londonu, Englezi su napunili mrežu Bugarske (4:0) i još jednom potvrdili da su neprikosnoveni u grupi, da samo čudo može da ugrozi njihovu 1. poziciju.

Otvorena je, međutim, borba za 2. mjesto. Da li rezultat iz Prištine odgovara Crnoj Gori, vjerovatno je pretenciozno pitanje, s obzirom na to da naša selekcija sjedi na posljednjem mjestu u grupi, a da bi uopšte bila u nekim kombinacijama mora prethodno nekog da pobijedi.

Česi u utorak dolaze u Podgoricu.

- Češka je dobra ekipa i mislim da nije očekivala poraz u Prištini. Što se tiče nas, mi moramo da vjerujemo u sebe i da ostavimo srce na terenu - kazao je Hadžibegić.

Pokazali su, međutim, Česi i slabosti u igri, naročito je čudan način na koji su primili drugi gol, kada su ih Kosovari uhvatili “na prepad”, dali im gol iz brze akcije nakon kornera. Interesantno je Hadžibegićevo zapažanje:

- Mislim da će nakon ovog poraza protiv nas biti puno, puno oprezniji!

O Kosovu u oktobru.

- Prvo Češka. Idemo stepenicu po stepenicu - zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: